Blog: 5 Praktische tips voor gebruik van geuren

Zomerse geuren van toen:
Eindelijk! Al een paar dagen is het zomer! Wat hebben we er naar verlangd……! Buiten zitten, zomerse kleren aan, BBQ of aan de maaltijdsalade met die heerlijke koude rosé! Wat wil je nog meer. Vanmorgen bij het maken van mijn ontbijt, drong er ineens een geur mijn neus binnen. Een geur die heel herkenbaar is. Een paar dagen geleden was ik in de supermarkt en zag tot mijn grote vreugde zomers fruit liggen. Ik nam een bakje nectarines mee. En dat was nou net die geur die ik rook. Deze geur deed mij sterk denken aan de vakanties in Frankrijk op de camping. In de middag fietste ik en rook vers gras, wat mij deed denken aan de tijd toen ik nog hockeyde. Ook de geur van zonnebrandcrème brengt mij terug naar warme zon op de huid en het ultieme relaxte vakantie gevoel.
Geuren die helpen:
Ja, geuren doen iets met een mens, meer dan dat we er bewust van zijn. Geuren geven ons zowel negatieve als positieve herinneringen en associaties. Geuren zijn ook heel persoonlijk en kunnen ons helpen en ondersteunen bij verdriet, angst en zorgen, boosheid, somberheid om weer balans te krijgen in je leven, weer krachtig, blij en ontspannen te voelen.
Geuren die werken:
Geuren werken ook op het lijf bij spierpijnen, kramp, hoofdpijn, spataders, bij wondjes en blessures en nog veel meer.
Mijn naam is Lianne Bekker en ik ben (onder andere) aromatherapeut en zie dagelijks in mijn praktijk wat geuren met mensen doen: ze worden er een beter mens van, waardoor ik met eigen ogen zie dat mensen stappen in hun leven durven maken. Hieronder praktische tips die je zelf kan toepassen:
Tip 1:
Gebruik 100% natuurzuivere etherische oliën ipv synthetische oliën. Hoe herken je de juiste oliën: vermelding Latijnse naam, land van herkomst, winningsmethode, bijsluiter, prijs
Tip 2:
Etherische oliën zijn sterk geconcentreerd, minder is meer. Druppel 2 druppels in een aromaverdamper
Tip 3:
Gebruik een aromaverdamper van aardewerk. Metaal gaan de oliën van oxideren, waardoor de werking van de oliën en de geur achteruit gaan.
Tip 4:
Gebruik etherische oliën NOOIT direct op de huid en neem ze NOOIT oraal in. (tenzij onder begeleiding van een aromatherapeut) Zijn erg brandbaar en giftig.
Tip 5:
Bewaar etherische oliën op een donkere koele plek, zo blijven ze lang vers.
Wil jij een kosteloos en vrijblijvend geur advies om de geurreis met jezelf aan te gaan of heb jij lichamelijke klachten waar je niet van af komt, zonder gebruik van chemisch materiaal, ben je van harte welkom om dit zelf te gaan ervaren! Mijn mail is info@liaroma.nl