Blog

5 Redenen waarom wij van honden kunnen leren

Als hoogsensitief mens ben ik een echt dierenvriend. Met name honden. Ik heb er zelf geen, maar ik vind het heerlijk om zo nu en dan om op honden te passen. Een uit de hand gelopen hobby.

Vanaf afgelopen donderdag is deze leukerd, een echte zonnestraal, genaamd Charlie t/m maandag bij ons. Een labradoodle van 10 maanden. Speels, vrolijk, levendig en erg knuffelig. Ze is een wervelwind in huis, geeft leven in de brouwerij en het allerbelangrijkste: het is ontzettend lachen en genieten met deze hond.

Positieve gevoelens:

Elke keer als ik met haar ga wandelen krijg ik zulke leuke reacties van mensen op straat. Ze stoppen om haar te aaien, er verschijnt een lach op hun gezicht. Deze hond maakt iets in mensen wakker: positiviteit. Een lach op hun gezicht, een moment van liefde, vreugde, alle zorgen even vergeten, dankbaarheid en ga zo maar.

Verbinding:

Door honden brengt het mensen weer echt in contact met elkaar. Meer verbinding. Dichter bij elkaar en bij jezelf.  Hoe mooi en gaaf is dat! Wat dat betreft begrijp ik heel goed dat labradoodles uitstekend geschikt zijn als hulp/therapie hond.

Echtheid en puurheid:

Honden hebben geen vooroordeel, zijn niet geconditioneerd door collectieve overtuigingen, waar wij als mensen wel last van hebben.  Zij zitten alleen maar in hun gevoel, in hun intuïtie. Ze zijn puur, zuiver, echt en oprecht. Honden zullen nooit zich verschuilen achter fake gedrag.

Hier-en-nu:

Daarnaast kunnen honden alleen maar in het hier-en-nu zijn. Toekomst, verleden, zich bezig houden met wat anderen van hun vinden is waar honden zich nergens van aantrekken.

Energie:

Door deze zonnestraal geeft zij zulke positieve energie af dat ze terug krijgt wat ze zelf uitzendt: liefde. Ze laat ons als mensen zien dat we weer veel mogen luisteren naar onze intuïtie. Dat we weer bewust mogen zijn dat, wat we zelf denken, hoe we ons voelen en gedragen, effect heeft op wat we zelf uitzenden ook weer terug krijgen.

Een hond voelt wanneer je niet lekker in je vel zit. Een hond spiegelt onze gemoedstoestand en gedrag.

Maar vaak zijn wij ons er niet bewust van. Toch is het interessant, als je een hond of een paard hebt, daar eens bewust bij stil te staan. Dat wat je(onbewust) uitzendt krijg je ook weer terug. Immers, alles is energie.

Eigenlijk hebben wij als mensen deze natuurlijke eigenschappen ook in ons. Alleen, we zijn het verleerd door collectieve belemmerende overtuigingen die we mee hebben gekregen vanuit onze opvoeding. Waardoor veel mensen alleen maar in hun ego zitten en geconditioneerd zijn.

Binnenkort komt mijn nieuwe en gratis e-book uit hoe je met 5 bewezen geheimen met gemak naar je intuïtie kan luisteren en moeiteloos je hart kan volgen. Zonder dat je ego je in de weg zit.

Maar wellicht heb ik nog iets gaafs voor je. Binnenkort mijn online mini training uit. Waarmee je in 4 weken met gemak de prikkels de baas bent.

Wordt vervolgd………

, , , , , ,
Vorig bericht
Hoe je efficiënt als hoogsensitief persoon structuur aanbrengt in je leven.
Volgend bericht
5 Redenen waarom massage niet altijd helpt tegen stress.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu