Blog

Kopie of originele staat van zijn?

Laatst zaten mijn vriend en ik buiten op het terras te eten. Totdat mijn vriend iets zag en in de lach schoot. Ik keek ook in die richting. We zagen een groep vrouwelijke tieners die exact precies hetzelfde aan hadden. Een spijkerbroek, hetzelfde kleur en vorm shirt en de lange haren die los op hun schouders vielen. Het kan natuurlijk zijn dat ze een feest hadden met een bepaalde dresscode.

Op onze vakantie in Ibiza zagen wij ook jonge vrouwen van begin 20 dezelfde soort outfit dragen. Dezelfde soort schoenen, de haren hetzelfde, dikke laag plamuur laag op hun gezicht met dikke, vette en getekende eyeliners en wenkbrauwen. Met hier en daar een kleurtje op de oogleden en de wangen. Ook de nagels mogen niet ontbreken, ook deze hebben een kleurtje met allerlei patroontjes en glitter erop. Hoe vrouwelijk kan je het hebben?

Dezelfde soort tasjes en dezelfde manier van lopen. Herken je ze?

Dat zelfde geldt voor de gespierde mannen waarbij hun spierballen trots zichtbaar worden in te krappe korte mauwen shirts. Borstkas vooruit, schouders breed en er als een Bokito erbij lopen. Waarbij het testosteron er vanaf stoomt. Hetzelfde kapsel en dezelfde blik in de ogen, alsof ze allemaal onafhankelijk van elkaar Bodyguards van beroep zijn.

De dochter van mijn vriend is 15 jaar en zelfs hij kan soms zijn eigen dochter niet onderscheiden van al die andere meiden, die er ook hetzelfde eruit zien. Ze fietsen ook nog op een zelfde soort fiets, het liefst met hun mobiel in hun hand. Ze zien er gewoon allemaal hetzelfde eruit. De verloren generatie noemt mijn vriend, hun.

Ik noem het eerder gekloonde Barbie en Ken poppen. En serieus, deze term gebruikte ik ook toen ik zelf een puber was, want ik kon en wilde mij niet identificeren met de rest van de meute. Dat past niet bij de persoon die ik van nature ben.

Dat er mensen zijn die hetzelfde eruit willen zien en zich op dezelfde manier gedragen, is in de basis geen probleem. Dat is heel menselijk en gezond en hoort bij het proces om te ontdekken wie ze zijn en waar ze zich graag mee willen identificeren.

Maar er zijn ook mensen, zoals jij en ik die zich altijd anders en onbegrepen hebben gevoeld. Omdat jij en ik niet de behoefte hebben om met de meute mee te lopen. En daar raar op worden aangekeken door anderen. Dat is niet omdat je beter bent dan anderen, of dat anderen minder zijn dan jij. Dat is omdat je diep van binnen weet en voelt dat je al jezelf bent, maar dit wordt belemmert en wordt beïnvloedt door de vertroebeling en conditionering van de buitenwereld.

Dat is waar ik van “aan” ga in mijn nieuwe bedrijf:

Mensen helpen en begeleiden die zich onbegrepen en anders voelen door een diep gevoel van niet gezien, niet gehoord, niet gewaardeerd, niet geaccepteerd worden. Door afwijzing en gekwetst worden door vooroordelen en negatieve kritiek van de buitenwereld.

Ik wil graag degenen helpen ontdekken wie ze diep van nature zijn in essentie, zonder al die opsmuk, belemmeringen en conditioneringen.

Ik wil graag degenen helpen die zich er bewust van zijn dat je zelf verantwoordelijk bent voor je eigen geluk, gezondheid en succes. En er klaar voor bent om te werken aan eigen stukken en thema’s waar nog tegenaan wordt gelopen.

Ik wil graag degenen helpen en begeleiden die geniale ideeën hebben en waanzinnig creatief zijn. En uitstekend in staat zijn om buiten de kaders te denken en buiten de lijnen te kleuren.

Ik wil graag degenen helpen en begeleiden die het lef en de moed hebben om hun eigen hart en pad te volgen, in plaats van hersenloos met de kudde mee te sjokken. En mee te blèren, omdat de rest van de wereld dat ook nou eenmaal doet.

Maar door allerlei innerlijke blokkades wordt tegengehouden. Ik help je om op een effectieve en praktische manier de oorzaken van deze blokkades en belemmeringen te verwijderen uit je systeem. Zonder te praten en zonder dat je in het verleden hoeft te graven.

Ik wil werken met de:

  • De entrepreneurs
  • De visionairs
  • De wereldverbeteraars
  • De tegendraadse
  • De verbinders
  • De inspirators
  • De impact makers

Laten we een gratis inzicht gesprek plannen om te kijken wat ik voor je kan betekenen om de wereld samen mooier, gezonder en liefdevoller te maken.

Vorig bericht
9 Ondersteunende tools voor hoogsensitieve mensen
Volgend bericht
Spirituele Mastermind Community

Related Posts

Niets gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu