Blog

9 Ondersteunende tools voor hoogsensitieve mensen

Hoogsensitieve mensen zitten teveel in hun hoofd, waardoor ze vaak overprikkeld raken. Met deze 9 ondersteunende tools, ga je als hsp’er veel beter gronden en aarden.

20% 80% regel

Als hoogsensitief persoon heb je, door je empathisch vermogen, de neiging om je eigen energie weg te geven aan een ander en je teveel mengen met de energie van een ander. Waardoor je teveel de energie van anderen niet alleen waarneemt, maar ook binnen laat komen. Een vuistregel is: met 20% met je aandacht, je lichaamshouding bij een ander en/of een situatie en 80% blijf je bij jezelf. Focus je aandacht, je bewustzijn en aanwezigheidsgevoel op je voeten in plaats in je hoofd blijven zitten.

Aromatherapie

Aromatherapie is meer dan een lekker geurtje. Want wist je dat etherische oliën uit scheikundige bestanddelen bestaan en dat geuren mentale/emotionele blokkades kunnen doorbreken? Dat er daardoor geuren zijn die jou hoofd rustiger maakt, geuren die ervoor zorgen dat je beter kan aarden/gronden, geuren die energieën reinigen enz.

En als je etherische oliën (in combinatie met een basisolie, nooit puur op de huid) fysieke klachten kunnen verminderen en verlichten?

In mijn blog lees je hoe geuren kunnen ondersteunen bij hoogsensitieve mensen.

Magnesium

Magnesium, de grootste ontspanningsmineraal en zeer breed inzetbaar bij vele fysieke en mentale/emotionele klachten. Wist je dat magnesium ondersteunt bij klachten als vermoeidheid en overprikkeling? Ik heb het niet over magnesium via orale toepassing, maar via de huid.

In mijn blog over magnesium  lees je hier meer over magnesium.

Wil je zelf al met magnesium aan de slag? Op de website van www.zechsal.nl vind je alle gave producten op het gebied van magnesium. Mocht je willen bestellen: gebruik dan de kortingscode Liaroma, daarmee krijg je 10% korting op het totaalbedrag en deze kan je zo vaak gebruiken.

Verzwaringsdeken

Een andere fantastische tool is het aanschaffen van een verzwaringsdeken  en/of slaaptunnel. Met name als je een slechte slaper bent en je de dag nog moet verwerken in je hoofd. Je kan er alles over lezen op via onderstaande link

Flowee spijkermat

Zelf ben ik enorme fan van de spijkermat. Het klinkt heftig en dat kan in het begin ook zeker zo worden ervaren. In mijn trajecten laat ik mijn hsp cliënten op de spijkermat staan. Dit zorgt voor een echte goede gronding, omdat je aandacht naar je voeten gaat in plaats van naar je hoofd. Kijk eens op de website of dit iets voor je is. Voor wie durft, daag jezelf uit om met je blote rug erop te liggen.  Ik lig er regelmatig een half uur met mijn blote rug erop. Voor mij is dit de ultieme manier van ontspanning na inspanning. Het ontprikkelt echt heel goed.

Edelstenen

Edelstenen zijn uiteraard prachtig en zeker in combinatie als het als sieraard gedragen kan worden. Wist je dat edelstenen ook zo zijn werking hebben? Zo heb je stenen die je ondersteunen om meer zelfliefde te kunnen ervaren, stenen die je beschermen, gronden enz. Naast dat je stenen op het lichaam kan dragen, zijn deze ook prachtig voor in huis.

Bachbloesem druppels

Deze werken op de gemoedstoestand. De meest bekende is de resque. Bachbloesems zijn makkelijk oraal in te nemen.

Weekplanner

Een goede planning heeft rust. Veel hoogsensitieve mensen hebben grote moeite om goed te plannen. Perfect voor een ander kunnen en willen zorgen, maar zichzelf enorm verwaarlozen hierin. Wat erin resulteert dat je nooit ontspanning ervaart in je leven.
In In deze blog lees je hoe dat komt.

Wil je beter, anders en efficiënter kunnen plannen? Waardoor je meer rust en ontspanning creëert. Je kan het jezelf moeilijk maken, maar ook zo makkelijk mogelijk. De weekplanner is een papieren planner op A3 formaat. Aan de rechterkant van de planner staan in volgorde de tips hoe je het beste uit je planning kan halen. Inclusief markeerstiften om nog meer duidelijkheid en overzicht te creëren. Kijk dan eens op deze link

, , , , ,
Vorig bericht
16 Tips om je leven in 2022 te vereenvoudigen
Volgend bericht
Kopie of originele staat van zijn?

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu