Blog

Tweelingzielen, de spirituele weg naar de 5e dimensie

Wat zijn tweelingzielen?

Tweelingzielen delen een en dezelfde ziel, die opgesplitst is 2 verschillende lichamen, waarbij de mind, net als het lichaam, de dualiteit vormt. Mijn visie is dat we allemaal een ziel hebben, die ziel is de essentie van wie jij werkelijk bent:

  • van welke zielengroep/familie/planeet kom je?
  • waar je goed in bent
  • wat je interesses en behoeften zijn
  • wat je zielsmissie is
  • wat je als Ziel wilt leren
  • welke normen, waarden en visie je hebt

Voordat ik ga uitleggen wat tweelingzielen precies zijn, wil ik eerst uitleggen wat de Ziel, lichaam en de mind vs ego is.

Wat is de mind vs ego?

De mind is het deel in ons wat in staat is om dingen te begrijpen, te onthouden, informatie te verwerken, te kunnen analyseren, plannen en structureren enz. Ik noem dit het gezonde boerenverstand. In mijn beleving kunnen we maar voor 5% dingen begrijpen.

Het ego is dat deel in ons dat zich ontzettend onveilig voelt bij veranderingen in het leven. Als er iets gedaan moet worden wat buiten de comfortzone ligt. Het ego heeft als functie om je te behoeden voor gevaar en zal er alles aan doen om je tegen te houden bij nieuwe uitdagingen. Je ego is dat deel dat houdt van zekerheid, veiligheid, bekendheid en vertrouwdheid. Het is dat deel dat flink in de weerstand gaat bij veranderingen en nieuwe dingen.

Het ego is ook dat deel die je behoed tegen diepe erge trauma en emotionele pijnen, er ontstaan dan overlevingsstrategieën, zoals: vechten, vluchten of bevriezen. Puur om ervoor te zorgen dat je dagelijks nog kan functioneren.

Wat is het lichaam?

Het lichaam is het fysieke/aardse deel, een stoffelijk omhulsel die zichtbaar, tastbaar en voelbaar is. Via ons lichaam zijn we in staat om te pijn, genot en alles wat er tussenin zit, te voelen en te ervaren. Het lichaam zorgt er ook voor dat we ons zelf kunnen verplaatsen.

Wat is de Ziel?

Ziel + Essentie=Mens, even simpel uitgelegd. Het enige wat jouw Ziel wil, is leren, ontwikkelen en doorgroeien. Wanneer het lichaam sterft, leeft de Ziel door. De Ziel is oneindig, is alleen maar bewustzijn en is al ” Heel en Goddelijk” van zichzelf. In de wereld waar de Ziel zich bevindt, is er alleen maar Zelfliefde, eenheid, vrijheid, vreugde, overgave, overvloed, dankbaarheid, tevredenheid en al dat soort hogere trillingsfrequenties. Dit is de wereld van de 5e dimensie, je Hogere Zelf die voor 95% alle antwoorden weet en de wijsheid in pacht heeft.

Maar de wereld waar wij in leven is de 3e dimensie, hierdoor wordt er veel geleefd, gedacht en gehandeld vanuit de mind vs ego. De dualiteit, in tekorten, beperkingen, angsten, onzekerheden, vooroordelen en ga zo maar door.

Wat veel mensen zich niet realiseren is, dat (dat is mijn waarheid en visie) we niet onze mind vs ego zijn, ook niet ons lichaam, maar we zijn onze Ziel. Dat is ook vaak de reden waarom mensen, tot op de dag van vandaag, niet meer weten wie ze zijn. Laat staan dat ze weten waarom ze hier zijn en wat ze te doen hebben op Moeder Aarde. Ik geloof erin dat we allemaal, voordat we incarneerden, een plan hadden met levenslessen die we hier willen leren. In deze wereld doen we ervaringen cq trauma’s op, om hiervan te leren.

 

 

, , , , , ,
Vorig bericht
Sirius energie methode
Volgend bericht
De emotionele rollercoaster van mijn tweelingziel proces

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu