Blog

11 Redenen waarom verandering bij jezelf begint

Ben jij een hooggevoelig persoon?  Ervaar je zodanig last van de lasten van je hooggevoeligheid dat je hulp wil, maar eigenlijk een stemmetje in jou zegt dat je het niet moet, kan of durft te doen?  Omdat je het spannend vindt, bang bent dat je binnenste buiten wordt gekeerd of er zijn allerlei andere belemmerende overtuigingen om toch maar te besluiten dat je het niet doet. Want dat is lekker veilig. Je hoeft dan niet uit je eigen veilige en vertrouwde comfortzone.  Dat begrijp ik maar al te goed. Maar gaat jou dat verder helpen? Nee, toch? Ik ga jouw helpen om een liefdevolle schop te geven, jou te prikkelen. En soms zal je het als confronterend ervaren en niet leuk, soms is het nodig dat iemand van buitenaf met je mee kijkt en spiegelt, zodat je stappen vooruit kan maken. In deze blog deel ik met jou 11 redenen waarom verandering bij jezelf begint.

Herken jij in het volgende?

  • Ik heb het gevoel dat ik gefaald heb en ik schaam mij om hulp te vragen
  • Begrijpt die coach/therapeut mijn probleem?
  • Kan degene mij helpen van mijn problemen af te komen?
  • Moet ik met mijn billen bloot en mijn hele hebben en houden vertellen? Ik weet niet of ik er zin in heb.  Als ik er wat voor moet doen, dan haak ik liever af.
  • Ik heb veel liever dat een ander mijn probleem oplost.
  • En heb ik er een goed gevoel bij deze desbetreffende coach/therapeut?
  • En ja, het kost best wat geld en van te voren weet ik niet of het mij verder gaat brengen. Het wordt niet vergoed.
  • Ik heb er eigenlijk geen tijd voor. ” Ik wil eigenlijk ook nog op vakantie en dat concert wil ik ook graag naar toe. Ook wil ik nog nieuwe kleren kopen, voor de bruiloft van mijn vriendin. Nee, het komt nou niet goed uit om in therapie te gaan.”
  • Nee, ik wil eerst naar mijn huisarts en/of praktijkondersteuner gaan en misschien dat hij/zij mij doorverwijst naar een psycholoog.
  • Ik gebruik al bachbloesems, kruiden, etherische oliën en ik zit al op yoga, doe aan mindfullness en wandel graag in de natuur.
  • Ik heb al heel wat webinars van hsp coaches gevolgd, in mijn computer heb ik heel wat e-books gedownload, ik lees op faceook regelmatig tips. Maar toch kom ik niet vooruit.
  • Ik ben er nu nog niet aan toe, volgend jaar pas.

Denk je dat je er met deze overtuigingen je problemen vanzelf opgelost worden? Ik hoop dat het antwoord bij jou ook nee is. In principe draait het om een positieve mindset. Ik ga je een duwtje in de rug geven:

  • Hulp vragen is niet stom of raar en je hoeft je er zeker niet voor te schamen. We hebben allemaal elkaars hulp nodig. Zonder bouwbakkers hebben we geen huis. Zonder de bakker eten we geen brood. Zonder artsen, coaches en therapeuten blijven we ziek en slecht in onze vel zitten. Andersom vind jij het toch ook fijn iemand anders te helpen? Hulp vragen en er ook iets mee doen, brengt een enorme  positieve verandering op gang.
  • Ik ben zelf en ook andere hsp coaches, hooggevoelig en ik weet en voel waar je mee zit. Ik begrijp dat je je anders voelt, dat je de diepte in wilt gaan, dat je je niet begrepen voelt. Ik heb daar zelf ook mee geworsteld. Maar door zelf in actie te komen ben ik een beter mens van geworden en weet ik inmiddels hoe ik er wel mee om kan gaan. En dat is en blijft voor mij ook altijd een uitdaging. Maar mijn missie is om mijn levenservaring en kennis te delen. Zodat je niet zelf het wiel hoeft uit te vinden. Laat mij jouw helpen, je hoeft het niet alleen te doen.
  • Levenservaring, maar ook scholing maakt dat een hsp coach weet waar hij/zij mee zit en hoe je het beste geholpen kan worden. Er zijn specifieke opleidingen en cursussen die coaches hebben gevolgd op het gebied van hooggevoeligheid. Zo heb ik ook een specifieke opleiding gevolgd.
  • Bij mij hoef je niet te praten, maar ga je praktisch aan de slag, zodat je daadwerkelijk stappen gaat maken.  In het Gratis inzicht gesprek kan ik onderbouwen waarom praten niet werkt. En kan je tevens voelen of je een vertrouwd gevoel hebt om met mij aan de slag te gaan.
  • Het zou fijn zijn als ik jouw problemen kan oplossen. Als dat kan, dan betekent dat jij ook mijn problemen kan oplossen, toch? Nee, zo werkt het niet. Je zult echt zelf hard aan de slag gaan om je gewenste resultaat te bereiken.
  • Het is een hele investering, dat klopt. Vraag jezelf al wat het jou gaat opleveren?  En zie je investering als een cadeau voor jezelf waar je heel je leven lang plezier van hebt.  Waarom wel (veel) geld uitgeven aan (vele) vakanties, kleding, uitgaan, concerten e.d. en niet aan jezelf? Waarom dan zo’n moeite om te investeren in jezelf? Enne…….in termijnen betalen is ook mogelijk. Stel nou eens dat je niks onderneemt, wil je dan wachten totdat je klachten erger worden? Met als gevolg dat je kosten ook gaan stijgen.
  • Met alle respect: helaas zijn vele huisartsen en psychologen onbekend met hooggevoeligheid, omdat het geen ziekte is, maar een eigenschap, een kenmerk. In mijn hsp e-book leg ik in begrijpbare taal hooggevoeligheid (wetenschappelijk) onderbouwd uit. Als jij met klachten, zoals moeheid, stress, slecht slapen, slecht kunnen concentreren naar de GGZ gaat krijg je een stempel, een diagnose die de hooggevoelig persoon tekort doet. Want het is geen ziekte. Met als gevolg dat je een behandeling krijgt die averechts werkt en medicijnen krijgt die jouw klachten onderdrukken. Mijn inziens is het veel belangrijker om je hooggevoeligheid te herkennen, erkennen, je signalen te voorkomen en er leren mee omgaan.
  • Ik heb er bewust voor gekozen dat mijn behandelingen niet vergoed worden. Daar heb ik mijn vele redenen voor.  Ben ik daardoor een betere therapeut? Vergoedingen kunnen ook voor jou (onbewust) schijn veiligheid zijn.  Ik zal je vertellen dat, als mijn behandelingen wel vergoed zouden worden, ik minder tijd en aandacht voor je zal hebben. Omdat ik aan allerlei administratieve rompslomp moet voldoen die heel veel tijd gaat kosten. Word jij daardoor beter behandeld? Tevens wil ik werken met de leukste, gemotiveerde en positieve cliënten die het verschil gaan maken en mega resultaat kunnen behalen.
  • Als je iets wil, maak je er tijd voor. Waar een wil is is een weg.  Ook al heb je het rete druk.  Een kwestie van jezelf iets gunnen en prioriteiten stellen.  Als je iets niet wil, heb je een excuus.
  • Fantastisch als je bachbloesems, etherische oliën, yoga enz. al inzet en gebruikt. Zelf ben ik gediplomeerd aromatherapeut. Maar wees eens eerlijk naar jezelf: hoe lang maak je hier al gebruik van? Heeft het jou verder geholpen? Wellicht even, op korte termijn ter ondersteuning. Maar je ervaart dat je tegen hetzelfde blijft aan lopen. Als je altijd doet wat je deed, krijg je altijd wat je deed. Niks dus. Dit soort tools zijn een goede ondersteuningen van een hsp begeleiding traject, waarin ik je in 7 stappen help om meer rust van binnen te ervaren. Op eigen kracht vanuit jou zelf. Wat jij nodig hebt is om samen met mij de diepte in te gaan. Dan pas ga je resultaat ervaren.
  • Het volgen van webinars, erover lezen is alleen maar consumeren, consumeren en consumeren. Maar als je niet in actie komt, gebeurt er ook niks.  Kom je een stap verder door er alleen over te blijven luisteren, praten en te lezen? IK hoop dat jou antwoord ook nee is. Want als luisteren, praten en lezen zou helpen, had het jou al lang geholpen.
  • Waarom wil je ermee wachten als je nu er al zoveel last van hebt en je nu kan leren om meer rust te krijgen?  Wil je afwachten totdat er in je hoofd het perfecte plaatje is dat je er wel klaar voor bent? Wil je wachten totdat het erger wordt?
  • Ik zou het zonde zijn als je niets onderneemt. Je doet jezelf enorm tekort, maar je omgeving ook.

Hoe zou je het vinden als je: 

  • meer energie hebt en meer energie overhoudt na een lange dag werken? En er juist energie van krijgt?
  • jezelf meer tijd gunt om te kunnen en mogen ontspannen, waardoor je jezelf nog meer kan opladen? En waar jij positiever van wordt?
  • je hoofd rustig is van binnen, waardoor je je veel beter kan concentreren en focussen en plannen efficiënter gaat?  En daardoor meer rust en structuur in je dagelijks leven ervaart?
  • Je vanuit je gevoel beslissingen durft te nemen, zonder dat je je schuldig voelt of zonder dat er een belemmerende overtuiging mee speelt?
  • je weer onder de mensen en in drukke situaties durft te begeven en je schaamteloos kan en mag genieten? Waardoor je weer het gevoel hebt dat je leeft? Zonder dat je last hebt van de zintuiglijke prikkels en emoties van anderen.

Gaat jou hart sneller kloppen dat je dit graag wil?

Dus kom in actie en plan dat Gratis inzicht gesprek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

, , ,
Vorig bericht
Zo ga je als hooggevoelig persoon ontspannen op vakantie
Volgend bericht
Met deze 5 tips kom je als hsp’er de kerst door

Related Posts

Menu