Blog

Waarom juist nu de tijd is voor meer bewustzijn

Als we niet meer in staat zijn om te veranderen, worden we uitgedaagd om ons zelf te veranderen.
Verander de wereld en begin bij jezelf. Een uitspraak die tijdloos is en de essentie raakt wanneer verandering bij jouw zelf en/in jouw situatie nodig is.

De wereld is één grote chaos en puinhoop. In deze onrustige, spannende tijd waar veel gebeurt: klimaatveranderingen met allerlei natuurrampen,  de politiek die ook de weg kwijt is en de pandemie, waarbij gezondheid ineens van groot belang is en alle economische gevolgen. Niks is zeker meer. Voel jij die chaos ook?

Als hooggevoelig persoon, voel ik dit, ik voel dit tot diep in mijn ziel. En dat voel ik al jaren zo. Ik voel ook dat de wereld in de war is. Als kind voelde ik dit al aankomen en begreep ik niet dat de mensheid niet eerder ingreep. Ik begreep niet waarom er nog zoveel mensen ver buiten zichzelf zijn geraakt. In de tijd dat ik toen nog niet wist dat ik hooggevoelig ben en ik deze opmerking weleens maakte, begrepen mensen niet wat ik bedoelde. Heel onbegrepen en gefrustreerd voelde ik mij.

En nu, 20 jaar verder, begrijp ik het eigenlijk ook nog steeds niet, maar ik kan het beter plaatsen en relativeren. Wat ik wel begrijp en voel, is dat ik mij niet laat leiden door angst, terreur, stress en onrust. Ik maak betere keuzes door te leven vanuit mijn eigen zíjn, vanuit mijn authenticiteit, natuurlijke talenten. Door het goede voorbeeld te geven en door te geven vanuit zingeving.

Dit alles, gebeurt niet voor niets. Chaos is nodig om daarna alle ballast op te kunnen ruimen, dat we deze manier van leven niet meer willen. Oude overtuigingen, oude denkpatronen, oude levenswijzen hebben ooit ons gediend. Maar passen niet meer in deze tijd. Elke tijd heeft een nieuwe, frisse visie nodig. Meer bewustzijn, transformatie en verbinding met jezelf en elkaar.

Zo heb ik een mooi voorbeeld van een cliënt die klaar is met haar traject. En begin dit jaar een keuze heeft gemaakt die haar leven nu al heeft veranderd.

4 Maanden geleden kwam zij bij mij in de praktijk. Ze wilde, net als vele andere cliënten, meer zichzelf worden. Innerlijk voelde ze sterk aan dat ze zich wilde ontwikkelen. Ze voelde dat ze meer uit het leven kon halen, als dat ze op dat moment deed en liet zien. Ze wilde met name ook meer zichtbaar worden en laten zien dat zij er ook toe doet.
Dat gevoel, die innerlijke drive om aan zichzelf te werken, is een teken dat ze klaar was voor transformatie. Dat betekent niet dat ze helemaal iemand anders ging worden. Integendeel zelfs. Door alle ballast, factoren en hoe ze toen met situaties om ging, heeft ervoor gezorgd dat haar natuurlijke talenten, kwaliteiten en eigenschappen minder goed tot hun recht kwamen.
Haar man vond het doodeng dat zij dit ging doen. Letterlijk zei hij ” als je maar niet boven ons uit stijgt. ”
Oeps, opeens had ik ineens helder hoe hun relatie zat.

Tijdens het traject ging mijn cliënt steeds meer en meer zichzelf worden. Ze werd rustiger, kreeg meer zelfvertrouwen, geeft haar grenzen beter aan, is meer zichtbaar enz.
Vorige week donderdag sprak ik haar. Ze vertelde dat ze samen met haar man heeft besloten om uit elkaar te gaan. Zo’n beslissing is niet niks. Maar zij voelde dat hij niet mee ging in haar groei, dat ook niet wilde en ook niet wilde begrijpen. Ze heeft van alles geprobeerd: gesprekken gevoerd met hem, elkaar aandacht gegeven.  Ook de optie voor relatietherapie wees hij af. Het was dus duidelijk dat hij lang niet klaar was voor transformatie en dat is oké.

Nu is ze enorm opgelucht dat ze deze beslissing heeft genomen en dat zegt al genoeg. Ze heeft zin in dit nieuwe jaar. Ze heeft meer energie en ze heeft zin om te leven. Dat zijn echt haar eigen woorden. Wat dat betreft: echt chapeau voor haar, heel dapper dat ze deze keus heeft gemaakt.

Deze keus kan ook jij maken, want het zal je veel meer verder brengen, dan hoe het nu met je gaat en hoe je je nu voelt. Nu hoor ik je denken “ ja, maar, wat als……en stel dat……”.

Nu ga ik je even flink confronteren: de enige die jouw tegenhoudt en die je overal in belemmert ben jij zelf.

“ Ja, maar wat zullen de mensen wel niet denken. ”

Het is jouw leven en jouw geluk. Deze keuzes die jij maakt, zijn niet de keuzes die een ander ook zal maken en dat geldt andersom ook. Jij bent degene die verantwoordelijk is voor je eigen geluk en niemand anders.

Als jij graag aan jezelf wilt werken, maar je man of vrouw houd jouw daar in tegen, dan zijn het de issues van hem/haar om jouw te behoeden voor persoonlijke groei. En…….als jij jarenlang in een neerwaartse spiraal blijft zitten, geef je je man of vrouw dan de schuld dat jij je jarenlang niet lekker in je vel zit?

By the way: zelf heb ik 5 jaren geleden ook deze keus gemaakt, met alle weerstand en onbegrip van mijn ouders destijds. Ik had niks: geen huis en geen vast inkomen. En nu, 5 jaar later gaat het beter dan ik ooit voor mogelijk had kunnen houden. Ook ik heb in die periode aan mezelf gewerkt samen met een coach, waardoor ik meer zelfvertrouwen kreeg.

Als jij als hooggevoelig persoon de onrust in de wereld ook voelt, je wilt het anders en je hebt er last van, begin dan bij jezelf. Verander de wereld en begin bij jezelf. Daag jezelf maar uit om zelf te veranderen. Want een ander doet het niet voor je. Geef het goede voorbeeld, dat luisteren naar je hart, je intuïtie toch echt een goed recht is.

Ik ben Lianne Bekker, hooggevoelig en ik ben een lichtwerker met een zielenmissie: jouw als hooggevoelig persoon te begeleiden om jouw natuurlijke talenten weer tot zijn/haar recht te laten komen. Waardoor je weer de regie van het leven in handen hebt. Zodat je in je eigen kracht kan staan in jouw hele staat van zijn. Zonder zweverigheid of gezever. Zodat jij op jouw beurt jouw natuurlijke talenten weer kan inzetten en impact kan maken voor andere mensen. Met meer warmte, liefde, verbondenheid, licht en bewustzijn brengen. Dichter bij jezelf.

Ben jij klaar om die uitdaging aan te gaan? Plan een gratis inzicht gesprek  van 30 minuten waarbij ik jouw klachten in kaart breng en jouw vertel hoe ik je het beste kan helpen. Echter, het is geen consult.

Wil je eerst meer weten over hooggevoeligheid? Vraag   hier het gratis e-book aan.

, , , , , , ,
Vorig bericht
5 Tips om je dromen te realiseren
Volgend bericht
10 Praktische tips om onderprikkeling te voorkomen

Related Posts

Menu