Blog

5 Redenen waarom affirmeren en visualiseren niet altijd voldoende werkt.


Affirmeren en visualiseren, geloof mij, het werkt, ik doe het ook dagelijks. Is ook nog leuk en fijn om te doen. 

Visualiseren:

De meeste hsp’ers zijn beelddenkers en ons brein ziet niet het verschil tussen werkelijkheid en fantasie. Door te visualiseren leg je als het ware nieuwe neurale verbindingen aan in je hersenen. Daarom is spelen voor kinderen die hun fantasie gebruiken, ook zo goed. Hersenen worden ontwikkeld hierdoor. 


Affirmeren:

Onze bewustzijn is gevoelig voor taal. Elk woord, zin die je uitspreekt heeft een bepaalde energie. Dat wat je zelf uitzendt krijg je ook weer terug. Hoe vaak iets tegen jou gezegd wordt en/of hoe vaak je zelf in communicatie met anderen,  herhaald, hoe meer je het gaat geloven en hoe meer je het gaat voelen. Hoe meer het jou waarheid wordt.

En toch zijn er 5 redenen waarom het niet (altijd) voldoende werkt.

1. Belemmerende overtuigingen. Ook negatieve gedachten hebben een trilling. Pak je je mindset niet aan, zal er niets gebeuren.

2. Blokkades in je onderbewustzijn. 95% van je klachten en problemen zitten in je onderbewustzijn. En daarmee los je tevens óók de oorzaken mee op. Blijf je je oplossing in je bewustzijn oplossen, los je daarmee maar 5% op.

3. Het fysieke gevoel en de emoties die ontbreken. Zo lang je moeilijk bij je gevoel komt, kan je blijven affirmeren en visualiseren, maar niets zal helpen.

4. Ratio en gevoel uit balans, deze moeten samenwerken voor het behaalde resultaat.

5. Energie, wanneer jou lichaamstaal, de energie die je uitstraalt niet overeenkomt met wat je aan het doen bent, zal het ook niet voor je gaan werken.

Kortom: er is nog veel werk aan de winkel om ervoor te zorgen dat dit voor je gaat werken. Welke reden heb jij nog aan te werken?

, , , ,
Vorig bericht
Volgend bericht
16 Tips om je leven in 2022 te vereenvoudigen

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu