Blog

16 Tips om je leven in 2022 te vereenvoudigen

Als hoogsensitief persoon kan het jezelf zo moeilijk maken als je wil, maar ook zo makkelijk mogelijk. Wat doe jij? Kies jij voor de moeilijke weg of voor de meest makkelijke weg, met de minste weerstand? Of kies je voor een manier om je leven zo ver mogelijk aangenaam te maken en te vereenvoudigen? Ik kies voor het laatste.

” Ik mis de verbinding met andere mensen, de maatschappij” is wat ik van veel hoogsensitieve mensen hoor en lees.
Om de verbinding te kunnen maken en vooral te voelen is het van belang om eerst terug naar de basis te gaan. Terug te gaan naar de ware essentie van wie jij bent. Eerst de verbinding met jezelf weer herontdekken. Zo lang jij het niet weet en voelt, lukt het je ook niet om de verbinding met anderen aan te gaan. Laat staan dat je het van anderen kan verwachten. Zonder eenvoud ontstaat er géén verbinding.  Als dit niet lukt, vraag jezelf dan af of je wel met de juiste mensen in verbinding bent. Daar bedoel ik mee dat het van belang is dat je omringt bent met mensen die je stimuleren in je keuzes en in je persoonlijke groei, in plaats van dat ze jou proberen te remmen.

Vereenvoudigen is voor mij in 2022 de oplossing tegen alle problemen waar we tot op heden tegenaan lopen. Hoe simpeler het leven is, hoe minder problemen en hoe gelukkiger we zijn.
Eenvoudige tips om je leven te vereenvoudigen:

> wees dankbaar voor wat je hebt
> kijk naar de mogelijkheden en focus op het positieve
> ont-spullen
> dichter bij de natuur
> breng meer tijd door met je gezin, familie en vrienden dan op je werk
> gebruik je natuurlijke kwaliteiten, talenten en gifts
> wees zorgzaam en behulpzaam voor jezelf én anderen
> geniet in het hier-en-nu
> luister méér naar je lichaam en intuïtie, dan naar je EGO met belemmerende overtuigingen
> leef duurzaam en bewust met het milieu
> reflecteer eerst naar jezelf in plaats van je vinger naar een ander te wijzen
> eet meer voeding uit de natuur en/of begin een eigen moestuin en beweeg
> vertraag en breng je aandacht naar binnen
> plaats elke dag een intentie om de dag te starten
> minder doen brengt je méér

Doe meer dingen die je leuk vindt in plaats van dat je de dingen doet die je niet leuk vindt. En besteedt uit wat je niet leuk vindt en waar je niet goed in bent.

Denk eens aan andere vormen van leefvormen, zoals Tiny huisjes waar de gemeenschap niet aangesloten is op riolering, elektriciteit, gas, water enz. Maar zelfvoorzienend zijn en samen zorgdragen voor de grond en recycling. Waar ze samen 1 auto met elkaar delen.

Hiermee los je in 1 klapt vele problemen mee op:

  • Van overdaad (lees overprikkeling) naar prikkelarm
  • Van het onpersoonlijke weer naar oprechte aandacht en verbinding naar jezelf en de mede mens.
  • Van ongezonde werkdruk en stress naar werkgeluk en werkplezier
  • Van ongezondheid en symptoombestrijding naar een gezond, vitaal leven op preventief gebied en de oorzaken van klachten bij de Bron aan pakken. Dat betekent dat er meer oog is voor gezonde lifestyle. Dat ziekenhuizen geen wachtlijsten meer hebben, welvaartziekten zullen verdwijnen, de farmaceutische industrie en zorgverzekeraars minder macht hebben en/of zullen verdwijnen. Ook betekent het dat supermarkten geen fastfood meer zullen inkopen.
  • Van een burn-out/bore-out naar een positieve mindset en ontspanning
  • Van klimaatdreiging naar zorgen voor Moeder Aarde met natuurlijke middelen
  • Van hiërarchie naar eigen regie, autonomie, creativiteit en gebruik van eigen talenten mogen weer zichtbaar zijn
  • Van huizenmarkt crisis naar meer ruimte, woongenot en rust

Het enige wat we niet in de hand hebben zijn de hardnekkige systemen, waar tot nu toe, nog vele mensen van afhankelijk zijn. Maar ik ben ervan overtuigd dat we zelf de verandering inzetten moeten zetten vanuit de basis. Daarmee bedoel ik het klootjesvolk zoals jij en ik, de druk bij de middenlaag en uiteindelijk bij de overheid komt te liggen. Waardoor hele systemen zullen omvallen.

Neem nou de zorg en het onderwijs als voorbeeld, waar er echt crisis is om aan personeel te komen. Het ligt niet altijd aan te weinig salaris, maar aan gebrek aan waardering en een wanbeleid van het hele systeem. Waardoor mensen uit de branche stappen en geen mens meer kiest voor het vak. Stel nou eens voor dat alle verzorgenden, verpleegkundigen en onderwijzers in heel Nederland ontslag zullen nemen en allemaal ervoor kiezen om als zzp’er aan de slag te gaan. Dan zal de druk bij de overheid liggen in plaats van bij de mensen op de werkvloer. Geheid dat het hele systeem zal omvallen. Pas dan zal er verandering komen.

Maar jij kan al veel zelf doen: vereenvoudigen en het goede voorbeeld geven. Geloof mij: achter de schermen zijn er al fantastische ontwikkelingen om het leven te vereenvoudigen. Denk maar aan de vele coaches/therapeuten zoals ik die hun cliënten in hun kracht zetten. Ondernemers die impact maken. Studenten aan de TU die zich inzetten voor het klimaat. De bewoners van Tiny huisjes die al bewust zijn gaan leven.

Samen maken we de wereld mooier, liefdevoller en harmonieuzer.

Ook in mijn praktijk merk ik steeds meer, dat hoe minder mijn cliënten en ik doen, hoe meer we voor elkaar krijgen. Hoofd uit, lichaam en gevoel aan.

Eenvoud is goud. Hoe meer je een stap achteruit doet, hoe meer het Universum een stap naar voren maakt. We zijn veel te veel geconditioneerd dat we veel moet doen, altijd maar in die actiemodus blijven, hard en veel werken. Maar het werkt niet meer. Deze mindset heeft ons jarenlang geholpen, maar we zijn duidelijk in een hele andere tijd beland, waar mensen andere behoeften hebben.

In mijn trajecten leer ik mijn cliënten om meer achterover te leunen en zo min mogelijk te doen. Dan komen de mooiste processen en resultaten op gang.

Mocht je het leuk vinden om eens te lezen wat mijn trajecten inhoudt, klik op deze link. 

Voor nu wens ik je sprankelende jaarwisseling en een vereenvoudig 2022.

, , , , , , ,
Vorig bericht
5 Redenen waarom affirmeren en visualiseren niet altijd voldoende werkt.
Volgend bericht
9 Ondersteunende tools voor hoogsensitieve mensen

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu