Blog

” Huh? Alleen een massage van de buik? En dan een uur lang? Ik wist niet dat het bestond.”

Dat zijn de meeste reacties van mijn cliënten en hun omgeving maar ook reacties uit mijn omgeving. En dat is zonde. De buik en de buikmassage wordt flink ondergewaardeerd, terwijl er zoveel te winnen valt en klachten hierin op te lossen zijn.

” Ik had verwacht dat de buikmassage ongemakkelijk zou voelen, maar eigenlijk voelt het als heel natuurlijk aan en is erg ontspannend. In het begin voelde mijn buik onrustig aan en voelde ik veel weerstand. Maar al gauw kon ik mij eraan overgeven. Na de buikmassage voel ik mij meer geaard, meer gegrond. Ik ben meer en dichter bij mezelf gekomen. Ik ervaar meer contact met mezelf. Dit is de meest ontspannende massage die ik ooit heb gehad.”

Dat zijn de reacties die ik hoor, nadat mijn cliënten een buikmassage hebben gehad.

Als je aan een massage denkt, denk je al gauw aan massage van de rug, schouders en nek. Maar de buik is ook in de massage wereld een ondergeschoven kindje. Dat is zo jammer, omdat de buik jouw laat zien wie je nu bent en hoe je reageert. Maar ook wie je bent in essentie als je volledig in je kracht staat.

Waarom werkt de buikmassage zo aardend en grondend?

Zeker zijn:

Onze darmen behoren tot de 1e chakra oftewel: zeker zijn. De 1e chakra vergelijk ik met het fundament van een huis, je basis. Dit is het gedeelte wat ontwikkeld wordt van je 0 tot je 7e levensjaar. Deze chakra staat kenmerkend hoe jij met veranderingen omgaat op het gebied van huisvesting, financiële situatie, gezin, gezondheid en voeding. De dunne darm staat voor voedsel en emoties opnemen en verteren. Je dikke darm staat voor voedsel en emoties loslaten. Als jouw basis goed is, ervaar jij meer gronding.

Zeker voelen:

De buik zelf bestaat uit de 2e en de 3e chakra. De 2e chakra is het gedeelte onder je navel. Deze staat voor zeker voelen, hoe je in relatie bent met mensen. Ben je in contact en met gevoel bij jezelf? Met vertrouwen kan genieten en tevreden bent wie je bent. Ben je iemand die overbezorgd is en je overal verantwoordelijk voor voelt? Jezelf geen tijd gunt voor ontspanning? Als je dit doet, je daar schuldgevoel van krijgt? Als je hier een balans ervaart, durf je meer te voelen, zonder dat het confronterend is. En zonder dat je bang bent dat je van anderen mensen voelt.

Zeker handelen:

De 3e chakra, het gedeelte boven je navel staat voor handelen, doen, gedrag. Ben je een doener, prestatiegericht, alles perfect willen doen en mag je meer leren om “ te laten”? Of ben je een uitsteller en mag je meer in de actie modus komen? Maar ook er “ buikpijn” van krijgen in nieuwe situaties en nieuwe mensen te ontmoeten? Als je hier balans in ervaart ben je daadkrachtig en sta je voor wie je bent.

Aanwezigheid van serotine.

Wist je dat 95% serotine in de darmen  wordt geproduceerd? Dit is het gelukshormoon wat emoties regelt. Je kan je voorstellen dat bij aanraking de serotine wordt verhoogd. Het activeert het zenuwstelsel, verhoogt het immuunsysteem. Het stimuleert de doorbloeding en de afvoer van afvalstoffen uit de spieren. Hoe meer je wordt aangeraakt hoe meer je in contact komt met jezelf, je gevoelens en je hele zijn.

Verbinding hersenen en darmen:

De Chinese Geneeskunde weet dit al eeuwenlang dat hersenen en darmen met elkaar communiceren. Qua structuur lijken deze op elkaar. De hersenen en darmen zijn met elkaar verbonden via de nervus vagus. Dit is de langste zenuw in het lichaam. Deze is verbonden met de organen en heeft invloed op je ontspanning en welzijn. Een van de functies van de nervus vagus is de automatische processen van de spijsvertering en ademhaling regelen. Hoe meer ontspannen jij bent, hoe meer jij jezelf kan zijn, hoe beter de spijvertering gaat, hoe betere zuurstof door je lichaam gaat door de juiste buikademhaling. Je kan je voorstellen dat in tijden van stress je niet meer jezelf bent.

 

Wat levert een buikmassage op?

  • Het geeft meer ruimte
  • Ontspannen en rustige buik
  • Ondersteunt het loslaten
  • Meer in contact met jezelf en je gevoel
  • Meer lef en moed om in actie te komen
  • Het bevordert de spijsvertering

Mocht je meer willen weten over hooggevoeligheid? Klik  hier om het e-book gratis te downloaden.

Wil je met je hooggevoeligheid aan de slag? Plan hier  een gratis inzicht gesprek.

 

Wellicht is dit voor jou ook interessant: 

Op 2 september om 19:30 uur is er een lezing over hooggevoeligheid.  Je deelname is € 10,- inclusief koffie en thee.

Op 7 oktober om 19:30 uur is er een hsp café. Deelname is € 10,-

Locatie: Wijkgebouw de Gong

Trompetlaan 42

4876 XA Etten-Leur

NB: alles onder voorbehoud i.v.m. de ontwikkelingen betreft de corona maatregelen.

, ,
Vorig bericht
Waarom een ontspannen buik een rustiger hoofd geeft
Volgend bericht
7 Redenen waarom oude gewoonten jouw niet verder helpen.

Related Posts

Niets gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu