Blog

7 Redenen waarom oude gewoonten jouw niet verder helpen.

In deze blog ga ik je pijn doen. Beter gezegd: ik ga je prikkelen en bewust maken. Niet omdat ik je wil pesten,  maar soms is het nodig dat ik je een spiegel voor hou.  5 Redenen waarom oude gewoonten jouw niet verder helpen:

  1. Quick fit behandeling:

Gisteren kreeg ik een telefoontje van een jonge vrouw. Helemaal in paniek en gestrest. Door de corona crisis heeft ze allerlei ballast opgedaan, waardoor ze de weg helemaal kwijt is. Na een tijd haar verhaal gehoord te hebben, wilde ze via de telefoon een quick fit behandeling met allerlei tips en tools. Zodat ze er weer even snel bovenop zou komen.

“ Eh…….mevrouw, maar zo werkt dat niet. Je kan een gratis inzicht gesprek plannen en van te voren een vragenformulier invullen, zodat ik meer gegevens heb en voorbereid ben. Wil je na het gratis inzicht gesprek echt de diepte in, dan kom je in een traject terecht. Waarmee je ook daadwerkelijk resultaten gaat behalen. ”

Je begrijpt hopelijk wel dat een gratis quick fit behandeling via de telefoon niet werkt. Sterker nog: niet bestaat.  Want verandering heeft tijd nodig.

Gelukkig heb ik haar hier wel bewust van kunnen maken en kunnen doorverwijzen naar therapeuten bij haar in de buurt. Waarmee ik ze toch even op weg heb geholpen.

  1. Alleen proberen:

“ Ik probeer het wel alleen. Elke keer als ik een tegenslag heb ben ik er zelf weer op eigen kracht bovenop gekomen.”

Dat is natuurlijk heel fijn en heel goed dat je het eerst zelf probeert. Maar als ik vraag hoe vaak je tegen dezelfde problemen aan blijft lopen, dat is het dan toch niet helemaal gelukt is. En dat heeft te maken met het opbouwen van ballast in je onderbewustzijn.  En die laat niet snel weer los. Je kan het weer loslaten, maar dan ook weer op onderbewustzijnsniveau.  En daar heb je toch hulp van buitenaf bij nodig.  Want samen gaat toch sneller en effectiever, waarmee de kans dat je weer terug valt minder groot is. Ik zie veel cliënten die eerst van alles alleen hebben geprobeerd, maar het uiteindelijk alleen ook niet gelukt is.

3. Consumeren

 Daarmee bedoel ik niet eten en drinken, maar eindeloos jaar in jaar uit: op social media, spirituele leiders volgen, boeken lezen, erover praten, gratis webinars volgen. Maar wees eens eerlijk: heeft dat die verandering op gang gebracht? Consumeren is veilig: je verschuilen achter de boeken, achter je computer scherm dat gratis webinar en die spirituele leiders volgen. Maar ga je dan ook daadwerkelijk actief en praktisch aan de slag met allerlei oefeningen? Nee, want je hebt toch een liefdevolle schop van mij nodig dat je je oefeningen ook gaat doen. Vergelijk jezelf met iemand die op TOP niveau wil tennissen. Dan zal je elke dag moeten trainen. Zonder dat, geen resultaat.

 4. Druk druk druk

Een veel gehoord excuus:

“ ik heb het nu zo druk, nu komt het niet uit, ik heb nog eerst andere nieuwe dingen te doen.

Maar wanneer komt het wel uit? Het is nooit leuk om tijd in te plannen om aan jezelf te werken. Dat is confronterend. Druk hebben is uitstellen van wat je liever niet wilt. Begrijp mij goed, ik kan niet in je agenda kijken. Maar waar ik mij altijd over verbaas, is dat als je ergens enorm last van hebt, niet bij machte bent om jezelf op een prioriteitenlijst te zetten. Vind je het zelf niet raar, dat als de wasmachine kapot is er gelijk een nieuwe komt? Maar als jezelf niet lekker in je vel zit, je daar jaren over doet om hulp te vragen.

5. Aandacht op de buitenwereld en afwachten

 “ Op het werk moet er toch het e.e.a. veranderen. Er moeten knopen doorgehakt worden.”

Eh…..duh……! Dus als het op het werk of een ander persoon veranderd is, dan zijn je klachten en problemen als sneeuw voor de zon verdwenen? Daarmee hoop je onbewust af dat het vanzelf over gaat. Eigenlijk hou je jezelf voor de gek. Veel hsp’ers zijn een Meester in om situaties en/of andere mensen de schuld te geven dat ze zich zo naar voelen. Daarmee heb je alleen maar aandacht op de buitenwereld. Bekijk het eens van jouw perspectief in plaats van dat je het op een ander betrekt.

Je kan de situatie en een ander niet veranderen, maar je kan er wel zelf voor zorgen dat je een positievere kijk krijgt. Waardoor dingen je niet meer negatief raken. Alleen door zelf aan de slag te gaan, gaan er dingen veranderen. Alleen jij bent zelf degene die verantwoordelijk is voor je eigen geluk, laat dat niet afhangen van een situatie of van een ander.

6. Los praktische dingen niet spiritueel op

Je kan zoveel en zo vaak  blijven mediteren om die prikkels de baas te zijn. Je kan passief een healing en een reading ontvangen, druppels nemen om rustig te worden. Maar dat brengt die verandering niet op gang. Ik geloof dat verandering komt als je zelf aan de slag gaat.
Maar ja…….het is natuurlijk doodeng om daadwerkelijk de confrontatie met jezelf aan te gaan. Dat betekent dat je gaat veranderen. En verandering doet pijn. Pijn is nodig om te kunnen groeien.
We leven hier op deze aarde en dus mogen we het aards en praktisch oplossen.

7. Therapie moe

Ik heb al zoveel geprobeerd, maar niets hielp. Ergens begrijp ik het wel.  Wellicht heeft het jouw wel verder gebracht, maar niet voor de klachten waar jij van af wilt. Ook dat is een heel proces op zich. Enne…..bij mij ben je niet in therapie, maar word je begeleid en krijg je een training. Ik zal je verklappen dat ik ook al heel veel therapieën heb gehad, maar liefst 6 verschillende therapieën.  Ze hebben mij stuk voor stuk verder gebracht en sterker gemaakt waar ik op dat moment mee zat.

Wil je meer inzicht? Plan  hier  een gratis inzicht gesprek.

Wil je meer weten over hooggevoeligheid? Klik hier om gratis het e-book te downloaden.

,
Vorig bericht
5 Redenen waarom een buikmassage aardend werkt.
Volgend bericht
6 Tips om grenzen te stellen

Related Posts

Menu