Blog

8 Praktische tips om te aarden en te gronden als je hoogsensitief bent

Veel hoogsensitieve mensen vinden gronden en aarden lastig. Dat heeft te maken met de diepgaande informatieverwerking die niet of nauwelijks verwerkt wordt. Simpelweg: omdat veel hoogsensitieve mensen teveel in hun hoofd zitten, ze het lastig vinden om grenzen aan te geven en ze luisteren slecht naar hun eigen lichaam.

Als je als hsp’er niet goed gegrond en niet goed geaard bent, ben je ontvankelijker om energieën van anderen niet alleen op te merken, maar ze ook toe laten, waardoor jij er last van hebt.

Maar wat betekent aarden en gronden?

Gronden en aarden is niets anders dan uit je hoofd en terug in je lijf. Het is bewust je fysieke lichaam voelen. Hoe meer je voelt en je met je aandacht bij en in je lichaam bent, hoe minder in je hoofd zit. Met je aandacht in het hier-en-nu en mindful zijn.

Eigenlijk is gronden letterlijk en figuurlijk aards bezig zijn door te voelen. En nee, voelen is absoluut niet zweverig zoals de meeste mensen denken. Want, O, wat maken we er toch een ding van alles wat we niet kennen ons onbemind maakt.

Wat is zweverigheid dan wel?

Zweverig is met je aandacht, je gedachten in de wolken zijn. Je in een eigen belevingswereld zit, waardoor je communicatief onbereikbaar wordt voor je omgeving. Je teveel in de spirituele energie en hogere frequenties zit, teveel in je eigen bubbel. Zweverig is ook dat je bij het minste of geringste tegenslag al omver wordt geblazen. Maar ook dat je geen begrip en/of verbinding kan maken met het aardse en aardse, praktische en nuchtere mensen.

Wat is aarden?

Aarden is juist aards en praktisch zijn, door met je beide benen en voeten op de grond te staan. Down to earth zijn. Woorden die bij aarden en gronden horen zijn: doelgericht, praktisch, daadkrachtig, handelen, in actie komen, manifesteren, drive enz. Anderzijds: als je te aards en te nuchter bent, is je valkuil om sceptisch te zijn, waardoor je minder tot niet meer open staat voor het spirituele en/of andere visies. Dan hou je je vast aan wat voor jou bekend en vertrouwd is. Het kan ook zomaar zijn dat je daardoor moeite hebt om de controle los te laten.

Het gaat om de balans:

Het ene is niet beter dan het andere, maar ik geloof in balans tussen het spirituele en het aarde. En geloof mij, deze kunnen perfect gecombineerd worden. Ik ben daar het levende bewijs van.

Hoe gaaf is het als je ergens mee bezig bent, je gedachten niet meer of minder alle kanten op schieten. Dat je beter kan focussen en concentreren, dat je minder negatieve gedachten ervaart, je beter luistert naar je lichaam en daar ook naar handelt. Is allemaal gronden en aarden.

Hoe gaaf is het als je de tools beheerst om met energieën en je onbewuste breinen te werken waar 95% van je ballast in ligt opgeslagen. Waarmee je ook 95% hiermee resultaat kan behalen en je positiever voelt en positiever in het leven staat. Is allemaal spiritueel en werken met energieën.

Hoe gaaf is het als je innerlijk weet en voelt wanneer je de aardse tools inzet en wanneer de spirituele. Het ene vult het andere aan en zo versterken ze elkaar.

Tips:

De algemene tip is om fysiek te ontspannen. Kan je dat, dan ben je ook in staat om een leger hoofd te creëren. Eerder niet.

  • Loop op blote voeten, hierdoor heb je meer contact met de grond, de aarde.
  • Zorg dat je veel buiten en in de natuur bent. De natuur is op zichzelf al aards, waardoor je makkelijker in verbinding met de aarde staat. Dat kan door te wandelen en te tuinieren
  • Leer een goede ademhaling. Een goede ademhaling is door de buik. Via de neus en met je mond dicht inademen en via je mond op de letter F uitademen. Een buikademhaling geeft meer doorbloeding, zuurstof en ontspanning.
  • Ervaar eens een wissel voetenbad. Vul 2 teiltjes met water, waarvan 1 met warm en 1 met koud water. Start met je beide voeten in het warme water en blijf 1 minuut zitten. Wissel dan om met je beide voeten 1 minuut in het koude water te zitten. Gegarandeerd dat je je voeten bewust voelt.
  • Onderga eens een ontspannende voetreflex massage. Een fijne manier om uit je hoofd te komen.
  • Gebruik aromatherapie en met name aardende oliën, zoals cederhout, rozenhout, cassia, wierook, kaneel of cypres om te verdampen. Bij de groende Linde hebben ze prachtige oliën.
  • Als je een slechte slaper bent, gebruik een verzwaringsdeken. Deze zorgt letterlijk en figuurlijk voor meer contact met je eigen lichaam.
  • Yoga, tai chi, pilates zorgen voor meer bewustzijn en aanwezigheidsgevoel in je lichaam.
, , , , , ,
Vorig bericht
Een vliegende start om overprikkeling de baas te zijn
Volgend bericht
Waarom een goede ademhaling ontspant voor hoogsensitieve mensen

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu