Blog

Waarom praten niet altijd helpt

Natuurlijk is en blijft praten een goede manier om duidelijk te maken waarmee je zit, hoe je je voelt en hoe jet het anders wil. Maar er zijn weleens van die momenten in je leven dat alleen praten niet voldoende helpt.
Ik krijg regelmatig hsp cliënten in mijn praktijk die bij hun psycholoog niet verder komen en opgelucht zijn als ik ze vertel dat ik op een andere manier kan helpen: praktisch, door veel te doen, voelen en te ervaren.

Waarom helpt helpen praten niet altijd?  

In onze hersenen lopen neurale herinneringen paden. Op het moment dat je een vervelende gebeurtenis meemaakt, wordt er als het ware een negatief neuraal pad in je hersenen aangelegd. Elke keer als je over die vervelende gebeurtenis denkt en praat, wordt dat neurale negatieve pad in je hersenen steeds dieper en dieper. Vergelijk het met een landschap waar sneeuw op ligt. Er loopt een hert op dat pad en nog eens en nog eens. Je houdt dus als het ware je eigen klachten in stand. Sterker nog: je klachten kunnen steeds erger worden.

Onderbewustzijn

Ik ga verder dan alleen maar praten. In 95% van je klachten zit in je onderbewustzijn, gelegen aan de hersenstam. Daar zit het primaire reptielenbrein die niet van wijzigingen houdt. Die 95% ballast die je bij je draagt, vastgesteld hoe je denkt, voelt, gedraagt ​​en handelt. Dat vastgesteld ook waarom iets wel of niet lukt in het leven. Overigens, je bent je ballast, je gedachten en je emoties niet. Deze draag je hooguit bij je.
Daarom is alleen praten echt niet voldoende. Met praten kom je echt niet in je onderbewustzijn.

Daarom doe ik het anders 

Ik help jou om mogelijk mogelijk de innerlijke oorzaken van levensklachten los te laten en de positieve gevoelens weer terug te halen. Waardoor je helder en in mogelijkheden kan denken, meer durft te vertrouwen op je gevoel en weer gaat doen wat je wilt en wat bij je verleden. Waardoor jouw hoofd en gevoel meer in balans is, jij meer energie krijgt, meer kan genieten en ontspannen, beter kan concentreren en focussen en het leven beter kan relativeren.

De kracht van visualisaties

Ik kan je al wel verklappen dat ik jouw, als hoogsensitief persoon, je flink laat visualiseren. Want zijn daar zijn wij als hoogsensitieve mensen ontzettend goed in. Veel hsp’ers zijn beelddenkers en zien al letterlijk en figuurlijk dingen voor zich. En dat is enorm in je voordeel. Want door positief te visualiseren, worden er positieve neurale paden in je hersenen aangelegd. Hoe gaaf is dat! En alles wat je aandacht geeft, groeit!

Ik help hooggevoelige volwassenen op een nuchtere manier jouw hoofd en gevoel in balans te zetten. Waardoor jij beter met je hooggevoeligheid en prikkels om kan gaan en meer rust van binnen ervaart.

Ben jij het praten ook beu en kom je niet verder? Plan samen met mij een gratis inzicht gesprek.
In de maand augustus heb ik 3 plekken vrij voor een gratis inzicht gesprek van 30 minuten.

Vraag  hier  het gratis inzicht gesprek aan.

, , ,
Vorig bericht
Hoe herken ik mijn eigen overprikkeling?
Volgend bericht
Waarom een ontspannen buik een rustiger hoofd geeft

Related Posts

Menu