Blog

10 Praktische tips om onderprikkeling te voorkomen

Hou je het nog een beetje uit? Hou je het nog vol? En nog belangrijker: ben jij en/of je gezinsleden nog gezond?

Heel eerlijk moet ik zeggen dat ik echt wel eens momenten heb dat ik van deze hele situatie schoon genoeg heb. Ik wil ook weer gewoon weer kunnen leven, genieten, gaan en staan waar ik wil, zonder dat ik overal bij na hoef te denken.

Als high sensation seeker, zoals ik en wellicht ben jij ook een high sensation seeker,  is dit natuurlijk killing.

Hieronder deel ik tips hoe ik tóch zinvol de dag door kom:

  • Op vaste tijden opstaan en mijn dagelijkse routine doen van allerlei oefeningen, zoals mediteren, yoga enz.
  • Balans tussen werken en naar buiten gaan, zodat je dagelijks vit. D ontvangt
  • Binnen licht aan doen. Schaf een bright light aan wanneer je de neiging hebt om somber te worden. Met deze lamp hou je je positieve gemoedstoestand zo veel mogelijk op peil.
  • Schaf een hometrainer aan om je conditie op peil te houden
  • Gezonde voeding geeft meer energie. Als je van koken houdt, probeer nieuwe recepten uit
  • Humor om het leven te relativeren
  • Masseer elkaar als gezinsleden, fysiek contact is zó belangrijk
  • Ga een online studie doen. Door te studeren stomp je geestelijk niet af
  • Doe dingen waar je anders niet aan toe komt in huis of pak oude hobby’s weer op
  • Zie de schoonheid van de kleine dingen in het leven en waardeer wat je al hebt

Ik mag mij gelukkig prijzen dat ik en mijn familie nog gezond ben. En waar ik ook echt dankbaar voor ben, is dat ik als alternatieve therapeut mag door werken in mijn praktijk. Waardoor ik weer toch weer 3 nieuwe cliënten in mijn traject heb zitten die geholpen worden.

Ik begrijp ook als geen ander dat je meer nodig hebt dan deze 10 tips. Daarom heb ik voor jouw nog 2 tips. Nee, eigenlijk zijn het geen tips, maar 2 waardevolle oefeningen die jouw er doorheen gaan slepen.

Een oefening om zelfstandig jouw fysieke, mentale, emotionele en energetische oorzaken van klachten los te laten. Waardoor je weer in balans komt. Met als resultaat: je gezonder en vitaler voelen, waardoor je meer energie ervaart.

Het mooie is, dit kan jij helemaal zelf. Daar heb je mijn begeleiding niet bij nodig. En het kost je maar 4 minuten per dag. Bedenk dat je in 4 minuten per dag je dit je leven zoveel beter kan ondersteunen dat het nu voor je is. Hoe gaaf en makkelijk is dit? En je kan jezelf je hele leven hiermee helpen. Dat is toch mooi?

Maar ga dit commitment wel met jezelf aan. En dan 4 weken lang 2x per dag deze oefening doen. Want als je het niet doet, dan gebeurt er ook niks.

Als je de oefening niet doet, is ook prima, maar dan mag je gaan accepteren dat je je zo blijft voelen. Dan kan ik ook niet verder helpen.

Een andere oefening is een meditatie oefening, waardoor je meer innerlijke rust en innerlijke kracht ervaart. Daar hoef je dus niets voor te doen, alleen maar ontspannen te liggen of te zitten, ontvangen, waardoor je in een diepere ontspanning komt.

Enne……voor de prijs hoef je het niet te laten, want het is helemaal gratis voor jouw. Dus……ben je er klaar voor? Dan zie ik graag je reactie/mail tegemoet en  klik hier. 

, ,
Vorig bericht
Waarom juist nu de tijd is voor meer bewustzijn
Volgend bericht
Je emotie is niet het probleem

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu