Blog

Waarom doelen stellen van waarde is

We tellen 2019 af en 2020 ligt binnen ons handbereik. De tijd om eens na te denken hoe afgelopen jaar gegaan is. Welke mooie, bijzondere momenten heb je meegemaakt? Maar ook hoe heb je je in bepaalde situaties je staande gehouden? Hoe ga je met tegenslagen en stress om? Hoe kan je het de volgende keer anders en beter doen?

Ik ben niet zo Koningsgezind. Met kerst was ik bij mijn ouders. En zij zijn van de generatie dat ze de toespraak van de Koning volgen. En dit keer kon ik mij hier in vinden. Onze Koning vertelde dat niet alles in het leven perfect hoeft te zijn. Alleen dat al, is een doel op zich. Ik zie veel hooggevoelige volwassenen die last hebben van hun eigen perfectionisme. Maar verdriet, boosheid, met vallen en opstaan jezelf ontwikkelen hoort bij het leven. Je mag er zijn zoals je bent en goed is goed genoeg. Vaak denk je (onbewust)  geluk buiten jezelf te vinden, alleen, hoe cliché het ook klinkt, het zit al in jou. De ander heeft alleen een meerwaarde om jou nog gelukkiger te maken.  Zo ook met het stellen van doelen. Waarom is dat belangrijk? Weet je dat ik eerst een weerstand had tegen het stellen van doelen? Nu wil ik niet anders meer. Want door doelen te stellen geef je richting aan in je leven waar je naar toe wil en om nog beter te ontdekken wie je bent en wat bij je past. En daardoor ook de keuzes te maken waar jij blij van wordt en niet omdat de omgeving dat verwacht. Het stellen van doelen geeft mij houvast en natuurlijk mag je weleens van je doel afwijken. Maar verlies nooit de reden uit het oog waarom je dat ene doel wilde stellen. Door het stellen van doelen raak je niet in en sleur, maar kom je uit je comfortzone en ga je die uitdaging aan, hoe spannend het ook is. En wees eens eerlijk: je gaat toch meer groeien als je uit je comfortzone en in actie komt?

Welke doel wil jij stellen in 2020? Welke patronen ben je zat en wat wil je bereiken? En nog beter: waarom wil je deze doelen stellen?

Hoe zou het voor jou zijn als je hoofd rustig is van binnen en je beter kan concentreren, focussen, waardoor plannen en beter gaat en je meer structuur ervaart in je leven?

Hoe zou het voor jou zijn als je weer onder de mensen durft te begeven en je schaamteloos mag en kan genieten? Zonder dat je last hebt van geluiden of de energie van anderen op pakt.

Hoe zou het voor zijn als jezelf meer tijd gunt om te kunnen en mogen ontspannen, waardoor je jezelf nog meer kan opladen?

Laat mij je helpen, je hoeft het niet alleen te doen. Plan een gratis inzicht gesprek met mij van 30 minuten t.w.v. € 67,-. Ik heb elke maand 2 plekjes vrij voor een gratis inzicht gesprek. Laat het jaar 2020 jouw prikkelvrije  jaar worden!

Wat voor jou van waarde kan zijn: 

  • Op 28 januari organiseer ik een hsp lezing. Jouw deelname is € 10,- inclusief koffie en thee.
  • op 6 februari in de ochtend organiseer ik een hsp café, een ontmoetingsplek voor gelijkstemden. Je deelname is € 10,- inclusief koffie en thee.
  • op 22 maart organiseer ik in de ochtend een stiltewandeling. Jouw eerste deelname is gratis.
  • Op 23 maart organiseer ik in de avond een workshop ont-prikkelen met aromatherapie. Jouw investering is € 25,-
Vorig bericht
Met deze 5 tips kom je als hsp’er de kerst door
Volgend bericht
Waarom balans tussen inspanning en ontspanning werkt

Related Posts

Niets gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu