Blog

We hebben er een week thuis op zitten. Gisteren om 19:00 uur maakte Rutte bekend dat de maatregelen omtrent het coronavirus aangescherpt worden en ook verlengd wordt tot 1 juni 2020. Oeps, dat was even slikken natuurlijk. Zeker met het mooie weer in aantocht mis ik echt het bruisende leven. De winkels die open zijn, terrassen die gezellig vol zitten, muziek wat er gedraaid wordt. We zijn en blijven sociale wezens en missen ook de echte diepe verbinding van mens tot mens contact. Maar aan deze nadelen zitten ook voordelen. Deze wil ik uiteraard met je delen:

Minder prikkels:

Inmiddels heb ik enkele hsp cliënten online gesproken. Degene die ook thuis kunnen werken, werken ook thuis. Wat mij opvalt is dat zij het fijn vinden om thuis te werken, gezien de vermindering van het aantal prikkels. Daardoor merken zij dat ze zich veel beter kunnen concentreren en aan het eind van de dag nog energie over houden.

Slow down:

Heel gek, maar het tempo gaat naar beneden en dat is oké. Niet alles even snel snel snel en gestrest. Maar relax, want we hoeven nergens naar toe. Niemand die ons ergens verwacht. Geen verplichtingen. Althans, het gevoel van verplichtingen is minder. Iedereen die het begrijpt.

Terug naar de basis:

Waar voorheen alles zo vanzelfsprekend was, worden we nu gedwongen om terug naar de basis te gaan. Stil te staan bij wat echt belangrijk voor je is. Letterlijke en figuurlijk terug met je aandacht naar binnen, want de buitenwereld is nu minder aanwezig. Daardoor word het ook stil in jou. Waardoor je meer bewustzijn creëert.

Creatief:

Op social media zie ik mooie, creatieve, ontroerende en grappige berichten voorbij komen van mensen die willen delen hoe ze op dit moment hun leven nu indelen. Laat die anderen ook een inspiratie bron voor jou zijn. Wees creatief, denk out of the box.

Hier-en-nu:

We worden nu gedwongen om veel meer van dag tot dag te leven. Veel meer in het hier-en-nu. Elke dag kan nu anders zijn. Ik ben elke dag dankbaar dat ik (nog) niet ziek ben. Want verder dan volgende week plannen doet er niet meer aan toe. Ergens geeft mij dat ook een geruststellend gevoel.

Meer verbinding:

Uiteraard missen we met zijn allen dat we niet naar verjaardagen kunnen, dat alle evenementen afgelast zijn en dat we niet zomaar even naar vrienden en familie toe kunnen gaan. Wat ik bij mezelf, mijn man en zijn dochter merk, is veel meer directer en oprechte contact en verbinding. Er wordt meer gepraat. Er wordt meer overlegd, het geven en nemen gaan vanzelf.

Natuur:

Nu er bijna geen vliegtuigen meer vliegen, minder auto’s rijden is alleen maar voordelig voor de natuur. Het is al jaren bekend dat er klimaatveranderingen zijn. De natuur zal er alleen maar van opknappen.

Focus op de mogelijkheden:

Vanaf het moment dat we vorige week thuis moesten blijven weiger ik om toe te geven aan angsten. Want weet je: angsten zijn een open deur voor virussen. De massa hysterie op tv en social media maken jouw angsten alleen maar groter. Celbioloog Bruce Lipton heeft wetenschappelijk aangetoond dat het niet (alleen maar) onze genen zijn die ons ziek maken, maar dat het onze overtuigingen zijn die ons ziek maken en uit balans halen. Het zijn overtuigingen die in onze cellen zitten. In je hersenen heb je neurale herinneringsroutes lopen. Als je telkens een negatief pad bewandelt, je blijft er over praten en erover lezen, dan maak je dat pad dieper. Je houdt het als het ware in stand. Sterker nog: je maakt het alleen maar erger. Dus: focus niet op het negatieve, maar op het positieve. Tip: maak een positieve mindmap en teken, kleur, plak plaatjes en zet er inspirerende quotes bij die jou helpen om dat positieve pad te bewandelen. Dus ga kijken wat je nog wel kan en denk in mogelijkheden.

Waardering:

Uiteindelijk, als alles weer voorbij is, gaan we weer waarderen wat we hadden. En dat we het leven weer terug hebben om weer naar buiten te gaan. Weliswaar op een andere manier. Ik denk echt dat het leven voortaan er anders eruit ziet. Maar voor nu, leef ik in het hier-en-nu.

Kans voor jou:

Volg mij aub op social media. Elke dag plaats ik waardevolle tips, inspiratie en video’s met oefeningen die jou kunnen ondersteunen om deze pittige en spannende tijd door te komen. Ik merk aan de reacties dat ze ontzettend dankbaar zijn voor de tips, inzichten en oefeningen die ik geef. Meer nog dat ze er ook echt wat aan hebben.

Ik spreek met enige regelmaat, online, oud en huidige cliënten waarbij de angst de boventoon voert. Dat raakt mij en als jij ook degene bent die in angst leeft wil ik je graag helpen. Je krijgt van mij de kans om eenmalig een gratis consult met mij in te plannen waarbij ik in kaart breng waar je op dit moment moeite mee hebt. Tevens krijg je online een behandeling van mij. En overige tips en oefeningen waar je verder mee kan.

Vorig bericht
11 Tips je weerstand te verhogen
Volgend bericht
Een gratis cadeau voor jou

Related Posts

Niets gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu