Blog

Wat als het leven straks weer begint?

“ En help, hoe moet dat straks als ik weer naar mijn werk moet? Dan heb ik weer die werkdruk, iedereen komt van alles aan mij vragen en al die prikkels. “ 

Ja, die vraag krijg ik vaker van mijn cliënten. Wellicht ervaar je nu veel rust, nu Nederland nog in een lockdown zit. Voor de introverte rustzoekers en/of als je herstellende bent van een burn-out, vind je dat stiekem wel fijn. En ergens begrijp ik dat ook wel. Want ja, het aantal en de intensiteit van prikkels is de afgelopen maanden sterk gedaald. Je krijgt het als het ware cadeau. Je hoeft er tenslotte niks voor te doen. Je hoeft er niet voor uit je comfortzone te komen.

Maar helaas, de realiteit is toch echt anders. Het leven komt, hoe dan ook, beetje bij beetje, weer op gang. Vanaf volgende week gaan de scholen weer open en de regering is druk bezig om weer groen licht te geven voor de contact beroepen. Wellicht gaat vanaf 1 juni de horeca weer open. Ook het aantal passagiers die gebruik maken van het OV wordt meer. Ook op de snelwegen is het nu al drukker dan in maart. Al deze versoepelingen betekenen ook weer meer prikkels.

Hoe fijn zou het voor jou zijn als je de tools beheerst om met je hooggevoeligheid en prikkels om te gaan. Waardoor je weer kan en mag genieten van het leven. Je energie overhoudt en je beter kan concentreren en focussen in een prikkelrijke maatschappij, zonder dat je je afsluit voorde omgeving. Waarbij je je minder laat leiden door jouw beperkende gedachten. Maar veel meer de verbinding ervaart met je gevoel en je lijf, waardoor je meer vertrouwen krijgt en juist de mogelijkheden ziet ermee om te gaan. Kan dat? Ja, dat is echt mogelijk.

Hierbij geef ik al tips die je kan toepassen:

  • Richt je aandacht en je vele voelsprieten niet op de buitenwereld. Maar richt je aandacht op de binnenwereld. De binnenwereld dat ben jij zelf.
  • Visualiseer wat je wel wil in plaats van wat je niet wil.
  • Leg je hand op je hart en adem bewust in en uit en voel maar eens hoe je hand op je hart ligt en adem vertrouwen in en negativiteit eruit.

Als je er nog niet aan toe bent om te kunnen, durven of willen veranderen, dan mag je eerst de uitdaging aan gaan om te accepteren dat je voorlopig in deze situatie blijft zitten en dat je je nog steeds zo rot blijft voelen. Want verandering gaat niet vanzelf.

Uiteraard voor degene die het lef hebben om praktisch met zichzelf aan de slag te gaan, mag je een gratis inzicht gesprek aanvragen van 30 minuten t.w.v. € 67,-

, ,
Vorig bericht
Inspirerende quote: hoofd en gevoel op 1 lijn
Volgend bericht
6 Tips om emoties van anderen buiten de deur te houden

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu