Blog

Eerst voelen en dan geloven

Ik zie het zo vaak gebeuren dat mijn cliënten zich overal in tegen laten houden door hun eigen belemmerende gedachten. Die gedachten worden overtuigingen. Die overtuigingen worden als negatieve emoties ervaren, waardoor deze zich vast zetten in het lichaam met fysieke klachten als gevolg. Want 80 tot 90% van de fysieke klachten komt door negatieve gedachten en negatieve emoties die en niet doorleefd zijn en niet los zijn gelaten in je onderbewustzijn. Weet je dat 95% van al je ballast in je onderbewustzijn zit? Dat bepaalt hoe je (negatief) denkt, voelt, handelt en gedraagt. Dat bepaalt ook waarom iets wel of niet lukt. Waardoor je negatieve gedachten weer worden bevestigd van ” zie je wel”. Op het moment dat je negatieve gedachten denkt en hardop zegt, trek je ook het negatieve aan.
En zo hou je eigen negatieve  patroon in stand. Zonde toch?

Wist je dat een gedachte een bepaalde trillingsfrequentie heeft? Dit is geen zweverig gedoe, maar puur natuurkunde.  Radio stations hebben ook bepaalde trillingsfrequenties. Als je verliefd bent zal je je frequentie eerder afstemmen op Love Radio dan op de Blue zender, toch?

Daarnaast zie ik dat veel hsp’ers in het hoofd blijven zitten. Ook niet-hsp’ers trouwens, hoor! Alle klachten die ze hebben willen ze beredeneren, verklaren, analyseren en vooral begrijpen vanuit het hoofd. Heel begrijpelijk natuurlijk, want dat is waar we met zijn allen in zijn opgegroeid.

Ons rationele brein wordt in onze Westerse samenleving ontzettend overgewaardeerd en overschat. Want wie kent niet het levensmotto: eerst zien en dan geloven? Terwijl ons gevoel, onze emotie vaak ondergewaardeerd en onderschat wordt. Ik vind dat we daar met zijn allen ons zelf enorm tekort mee doen. Hier liggen nog oneindige mogelijkheden en kansen die velen nu log laten liggen.

Ons rationele brein kan ontzettend mooie dingen doen: informatie opnemen en verwerken, plannen, structuur aanbrengen, creaties, analyseren, begrijpen, onthouden.
Maar weet je: daar liggen niet altijd de (meeste) oplossingen en antwoorden.
Heel soms denken mensen dat we gaan praten. En dat is lekker veilig en vertrouwd. Want met praten blijf je in je hoofd zitten.
Ze willen meer inzicht en dán? Voel je dan ook daadwerkelijk dat inzicht en die verandering in je gedachten, lichaam, emotie en gedrag?  Nee  he?

In de low of attraction oftewel de wet van de aantrekking draaien ze het juist om: eerst voelen en dan geloven. Wanneer je een positieve gedachte het universum instuurt zal je positieve fysieke gevoelens in je lichaam gaan ervaren waarop positieve emoties volgen. En zal je uiteindelijk hetgeen aantrekken wat je wil.  Immers, alles wat je aandacht groeit en focus op wat je wel wil. Het is niets anders dan energie. Hoe simpel kan het zijn.

Maar……..Zo lang jij nog ballast hebt zitten in je onderbewustzijn, (95%)  zal praten, een beetje tips en inzichten niet de oplossing zijn. Je kan werken aan een positieve mindset, maar ook dat zal niet voldoende. Ook zal het werken met de low of attraction nog een stap te ver voor je zijn.
Hoe dan wel? Door op een praktische manier los te laten op onderbewustzijn niveau.
Niet praten, maar voelen.

Door eerst je negatieve/belemmerende overtuigingen en negatieve emoties los te laten. Wanneer jij dat hebt los gelaten ontstaat er ruimte en ontspanning. Ruimte om te bewegen, te spelen met de wet van de aantrekking, ruimte om je weer in balans te zetten, ruimte om te durven ontvangen, te genieten en te ontspannen.  Pas dán is er ruimte om het positieve aan te trekken en te werken aan een positieve mindset. Niet eerder.

Weet je dat:
20% =  bereik je met rationeel denken
80%=   bereik je met energie oftewel: onderbewustzijn

100%= bereik je met commitment

Is dit voor je een nadenkertje of gaat je hart hier sneller van kloppen?

Hoe zou het voor je zijn als je het positieve voor je kan laten werken?

The sky is the limit!

Klik hier voor een gratis inzicht gesprek van 30 minuten en ik laat je zien waar je nu nog kansen laat liggen en wat de mogelijkheden zijn.

, , , , , ,
Vorig bericht
Wat is jou zielenmissie?
Volgend bericht
Het belang van een ochtendritueel

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu