Blog

Durf jij tegen de stroom in te gaan en je hart te volgen? Of ben je een meeloper om aardig gevonden te willen worden? Begrijp mij goed, hoor. Wie je ook bent en wat voor een keus je ook maakt, alles is oké.

Maar op het moment dat je niet meer lekker in je vel zit, je werk met tegenzin doet, je relatie al een tijd uitgeblust is, welke keus maak je dan? Blijf je zo aanmodderen? Hopen dat het vanzelf wel goed komt? Ik kan je vertellen: het gaat niet vanzelf over. Waarom gaat het niet vanzelf over?  Omdat deze ballast langzamerhand erin sluipt in je onbewuste brein, zonder dat je het in de gaten hebt. Die ballast bouw je langzaam op en laat niet snel en niet vanzelf los. Je merkt het pas als het vaak “ te laat” is. Als je voelt dat er een diepe innerlijke pijn is die niet met symptoombestrijding en niet met praten op te lossen is.

Als je hier last van hebt, betekent dat je ego, je valse ik je enorm tegenhoudt om uit je comfortzone te komen en die je tegenhoudt om te durven luisteren naar je intuïtie en je hart te durven volgen. Die je tegenhoudt om keuzes te maken die bij jou passen. Die je tegenhoudt om te durven groeien, te ontwikkelen, te floreren en te excelleren.

Herken je dat je eigenlijk diep van binnen je hart wilt volgen? Maar dat belemmerende overtuigingen van jezelf en van je omgeving je daarin tegenhouden.

En laat ik eerlijk zijn: iedereen heeft last van belemmerende overtuigingen, dat we voorgeprogrammeerd zijn en die dusdanig hardnekkig zijn dat we met zijn allen geconditioneerd zijn. Dat wil zeggen dat we mentaal/emotioneel/ beïnvloedt worden, wat je gedrag en dus je keuze wordt bepaalt. Gevormd door je opvoeding, het onderwijs wat je gevolgd hebt, de mensen met wie je omgaat, de ervaringen die je op doet, alles wat je leest op social media en hoort op tv, dat dat jou waarheid is. Maar is dat ook zo?

Als je eenmaal weet, voelt en ervaart hoe jou verschillende bewustzijnslagen, met je ego/valse ik en je bewuste en onbewuste brein werken, weet, voel en ervaar je ook dat het anders kan.

Anders denken is anders voelen en is anders doen. Niet door te praten, maar door te voelen.

20% bereik je met rationeel denken

80% bereik je met energie en je onbewuste brein

100% bereik je met commitment

Wat, als je wel je hart durft te volgen? Ja, dan zou het leven een stuk gezelliger, ontspanner, blijer, energieker zijn, toch? Tegelijkertijd komt er zeer waarschijnlijk een stemmetje die zegt “ wat, als het niet lukt?” Maar wat, als het wel lukt? Vaak is het niet de angst dat het niet lukt, maar meer dat je schitter en straal angst hebt. En daar ben je echt niet de enige in.

Want lieve hoogsensitieve jij, je hebt heel wat mooiste bieden. Jou talenten mag je zichtbaar gebruiken en laten zien. De wereld heeft jou als hoogsensitief mens hard nodig. Je hebt de mogelijkheden om het verschil en impact te maken. Dat kan alleen als je je hart durft te volgen.

De laatste tijd krijg ik alleen maar cliënten in mijn praktijk die hun leven omgooien. Stuk voor stuk, onafhankelijk van elkaar nemen ze het besluit om een andere carrière richting in te slaan, hun leven drastisch te veranderen en/of ondernemer te worden. Hieronder voorbeelden van hoogsensitieve mensen die hun leven hebben omgegooid.

  • 5 cliënten die zich laten omscholen naar totaal ander werk
  • 3 cliënten die een eigen onderneming zijn gestart
  • 1 cliënt die haar relatie heeft beëindigd en ook uiteindelijk zich wilt laten omscholen
  • 1 cliënt die met haar vriendin op 1 oktober aanstaande gaat emigreren naar Bonaire om haar droomleven te leven. Door haar besluit en actie, heeft ervoor gezorgd dat er een vriendin is hun omgeving die ontslag heeft genomen bij haar huidige baan en haar leven ook wilt omgooien.

Mijn cliënten zijn het levende bewijs dat dit mogelijk is, als je maar de mogelijkheden durft te zien en je hart durft te volgen. Zij durven tegen de stroom in te gaan. Zij gooien het roer om en kiezen wat bij hun past, waar zij blij van worden en waar zij hun talenten optimaal kunnen benutten.  Zodat zij de regie weer hebben in hun leven.

Mijn naam is Lianne Bekker, een hoogsensitieve, introverte high sensation seeker en strong willed type in hart en nieren. Ik help hoogsensitieve volwassenen moeiteloos keuzes om keuzes te durven maken vanuit je intuïtie, die veel beter bij je passen. Zonder dat je ego je in de weg zit en zonder dat je je druk maakt wat anderen ervan vinden.

Ik heb altijd mijn eigen pad en mijn hart gevolgd en deed nooit iets tegen mijn zin in. Ook al ging dit gepaard met onbegrip, weerstand en belemmerende overtuigingen van mijn omgeving. Maar uiteindelijk heeft het er wel voor gezorgd dat ik de regie heb over mijn eigen leven en dat ik niet geleefd wordt en al helemaal niet in de rat race zit. Dat gun ik jou ook.

Ik ben ervan overtuigd dat hoogsensitieve mensen het verschil en de impact kunnen maken voor zichzelf en hun omgeving. Want laten we eerlijk zijn. Het kan en het moet anders in de wereld.

Verander de wereld en begin bij jezelf, wees de eerste in je omgeving om stoere moed te tonen en wees een voorbeeld en een inspirator voor anderen.

Doe je mee?

, ,
Vorig bericht
Wat je eerst moet weten en kunnen voordat je rust kan ervaren
Volgend bericht
Een vliegende start om overprikkeling de baas te zijn

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu