Blog

De laatste maand van 2020 alweer. Wat een jaar, een jaar die we nooit zullen vergeten.  Een jaar waarin je als hooggevoelig persoon wellicht meer onrust, stress, spanning en angst zal ervaren. Je ervaart je eigen emoties beter en intenser, maar ook die van een ander. Waardoor je helemaal van slag en uitgeput raakt.  Zo lang de pandemie heerst, zal je ook dit blijven ervaren en voelen. Wellicht vind je het lastig om het onderscheid te maken wanneer emoties van een ander en van jouw zijn.

In deze blog kan je lezen hoe je emoties van anderen buiten de deur houdt.

Hoe wil jij deze maand afsluiten en herinneren? Wil je zo verder gaan, zoals je altijd hebt geleefd, hebt gedacht, hebt gevoeld en hebt gedragen? Heeft het je verder gebracht? Wil je het weer een jaar alleen proberen? En als je het al jaren alleen hebt geprobeerd, heeft het je wat opgeleverd? Want ja, als je jaren hetzelfde doet, krijg je ook wat je deed: niks.

Zo heb je waarschijnlijk ook al veel gelezen over hooggevoeligheid. Je kan eindeloos blijven lezen, maar dat brengt die verandering niet op gang. Dan is het wellicht nu de tijd om deze maand terug te blikken wat je dit jaar had willen en kunnen doen. Wetende dat er een manier is om je ballast los te laten, waardoor je weer lekker in je vel komt te zitten en in balans komt met jezelf. Wetende dat er een manier is om met al die prikkels om te leren gaan, waardoor je beter je grenzen kan aangeven, beter naar jezelf durft te luisteren. Waardoor je meer ontspanning en rust ervaart.

Wat jij nodig hebt is lef. Lef om kritisch naar jezelf durven te kijken. In plaats van dat je met je vinger naar een ander wijst. Want dat is natuurlijk makkelijk en veilig. Maar weet je, je kan een ander niet veranderen. Dat kan alleen jij zelf.  Jezelf met liefde in de spiegel aan kijken en de uitdaging met jezelf aan gaan. Aan jezelf werken. Wanneer je dit kan, laat je juist jouw kracht zien dat er altijd mogelijkheden zijn. En weet dat er aan het eind van jouw leerproces, aan het eind van de horizon een cadeau op jouw ligt te wachten. Dus, kom op: pak je zelf aan. Een ander doet het niet voor jou. Alleen jij zelf kan deze verantwoordelijkheid nemen.

En natuurlijk, die corona crisis heeft er bij iedereen erin gehakt. Daar ben je zeker niet de enige in. Alleen, als jij die TOP 1% wilt zijn, dan moet je doen waar die 99% in faalt.

5 tips om je dromen te realiseren:  

  1. Schrijf deze maand nog je dromen en plannen op, zodat je in het nieuwe jaar fris en vol goede moed je dromen kan realiseren. Zonder plan geen doel. Zonder doel geen resultaat.
  2. Maak een moodboard van je dromen en passies waar jouw hart van begint te kloppen. Zo maak je het visueel mogelijk.
  3. Maak gebruik van affirmaties, dit zijn positieve zinnen die je keer op keer herhaalt, waardoor het een positief programma wordt in je onderbewustzijn.
  4. Maak en korte en een lange termijn planning
  5. Filter welke dromen belangrijk zijn en welke even kunnen wachten

Maar eh…….wees eens eerlijk…….heb je het idee/het gevoel dat dit voldoende is om die daadwerkelijke verandering waar te maken waarop je hoopt? Het gaat namelijk niet vanzelf. Daar is toch echt meer voor nodig.

Wanneer je met mij samen werkt, gaan we samen de diepte in en praktisch aan de slag. Niet praten, maar voelen waardoor je meer inzichten krijgt en belangrijker: er gaat verandering plaatsvinden.

Belang van doelen stellen:

Hooggevoelige mensen zijn een Meester om dingen uit te stellen. Maar ja, van uitstel komt afstel. En zo is er weer een jaar voorbij waarin je je dromen niet hebt kunnen behalen. En je blijft voelen zoals je je nu voelt. Door doelen te stellen kom je in actie. Zonder actie geen resultaat. Waar wacht je nog op? Wat houdt je nu nog tegen?

Zo ook met Noortje die vandaag het traject bij mij met succes heeft afgerond. Ze werkt al jaren bij de Lidl, terwijl ze tegelijkertijd niet blij van werd om dit tot aan haar pensioen te blijven doen. Ze wilde iets anders, ze dacht zelf iets met kinderen. Haar gevoel wilde anders, maar haar hoofd met al die beperkende overtuigingen hielt haar tegen, waardoor ze niet in actie kwam. We zijn samen aan de slag gegaan. Tijdens een training kwam ze erachter dat ze van haar “oude hobby en passie” haar beroep wilde maken. Fotograferen en dan met name huisdieren. Na een aantal trainingen kwam ze in actie en sindsdien blijft ze in actie om haar droom waar te gaan maken. Een paar dagen geleden is ze zelfs geïnterviewd door een journalist van NRC handelsblad.

Zo zie je maar: maak je dromen waar en dan begint alles te stromen. De enige die je daar in tegen houdt ben je zelf.

Deze maand heb ik nog 3 plekken vrij voor een gratis inzicht gesprek  van 30 minuten. Ik kijk graag met je mee, want je hoeft het niet alleen te doen.

Ook leuk voor jouw:

  • Op 5 januari geef ik een lezing over hooggevoeligheid van 19:30 uur tot 21:30 uur. Deelname is € 10,- p.p. inclusief 2 consumptiebonnen.
  • Op 2 februari is er weer een hsp café van 19:30 uur tot 21:30 uur. Je deelname is € 10,- p.p. inclusief koffie en thee.
, , , ,
Vorig bericht
Waarom emoties worden opgeslagen in je lichaam.
Volgend bericht
Waarom juist nu de tijd is voor meer bewustzijn

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu