Blog

11 Tips om meer rust en grip te krijgen in je leven

Hoe krijg jij meer rust en grip op je leven? Ik begrijp ook als geen ander dat je verplichtingen hebt waar je aan moet doen. Wellicht herken je het bij jezelf wel dat je veel van jezelf moet? Eerst de verplichtingen doen, doorgaan tot je erbij neer valt en daarna tot de conclusie komt dat je te moe bent om voor jezelf nog leuke dingen te doen? Herkenbaar?

Met deze praktische 11 tips krijg je meer rust en grip op je leven:

 1. Zet jezelf op de 1e plaats, ook al voelt dit heel onnatuurlijk. Veel hooggevoelige mensen en misschien herken jij jezelf ook in, zetten zichzelf op de laatste plaats. Altijd maar voor andere zorgen, maar niet toe komen aan ontspanning voor zichzelf. Gun jezelf die ontspanning.
 2. Hoe tegenstrijdig het ook is, plan in je agenda eerst de leuke en ontspannende dingen.
 3. Wissel mentale inspanningen af met fysieke ontspanning. Kom uit je hoofd en terug in je lijf.
 4. Ga op tijd naar bed, ook al voel je je nog niet moe. Je lichaam wordt als het ware klaar gestoomd om te gaan rusten en te ontspannen.
 5. Geef duidelijk je eigen grenzen aan. Jij houdt van duidelijkheid, maar je omgeving ook.
 6. Leg de lat niet te hoog en heb geen hoge verwachtingen.
 7. Ga bewegen, doe aan sport. Door te bewegen komt er een stofje vrij in de hersenen die ervoor zorgt dat stress wordt afgevoerd.
 8. Eet zoveel mogelijk gezonde voeding die niet alleen vult, maar ook voedt: onbewerkt, zongerijpt, rauw. Ga eens detoxen, dat haalt gifstoffen uit je lichaam.
 9. Drink 1,5 tot 2 liter water per dag. Water reinigt niet alleen, maar geeft je ook energie.
 10. Omring je met mensen waarmee het klikt, waarmee je je positief aan op kan trekken en mentaal gevoed kan worden.
 11. Bouw stilte momenten in je dag.

Weet je:

Wist je dat hooggevoelige mensen gemiddeld 2 uur de tijd nodig hebben om hersenvrij te zijn? Hiermee kan overprikkeling voorkomen worden.

Nu je deze tips hebt, lukt het ook om het in de praktijk te brengen? Ik weet als geen ander hoe lastig het is om een patroon van gewoontes te doorbreken. Je probeert eerst of het alleen lukt. Je begint, maar vervolgens verval je weer in je oude patroon. Waardoor je het gevoel hebt dat je weer gefaald hebt. Herkenbaar? Soms heb je hulp van buitenaf nodig. Iemand die je begeleidt, mee neemt en motiveert.

Je hoeft het namelijk niet alleen te doen, ik help je graag. Elke maand heb ik 2 plekken vrij voor een Gratis inzicht gesprek  voor jou als je echt eindelijk eens stappen wil ondernemen en vooruit wil komen. En ja, soms is dat eng, omdat je uit je comfortzone moet komen. Maar zonder dat kom je nergens en blijf je je zo voelen zoals  je je voelt.

 PS: wellicht interessant voor jou:

 • op 28 januari geef ik een lezing over hooggevoeligheid, bekeken vanuit de wetenschappelijke benadering. Deelname is € 10,- p.p. inclusief 1 consumptiebon.
 • op 6 februari organiseer ik een hsp café, een ontmoetingsplek met gelijk stemden. Kennismaken staat centraal. Deelname is € 10,- p.p. inclusief koffie/thee.
 • op 22 maart organiseer ik een stiltewandeling met tai chi. Ervaar wat stilte kan doen om rust te krijgen van binnen. Deelname voor de eerste keer is gratis. Daarna is deelname € 7,50 per keer.
 • Op 23 maart organiseer ik een workshop ont-prikkelen met aromatherapie. Een korte theoretische uitleg over aromatherapie en daarna veel ruiken en ervaren. Deelname is € 25,-

 

Vorig bericht
Waarom balans tussen inspanning en ontspanning werkt
Volgend bericht
Waarom helpen soms niet genoeg is

Related Posts

Menu