Blog

8 Tips om het gemis van fysieke contact te compenseren

Zoveel mensen die het fysieke contact missen in deze corona tijd en begrijpelijk. Het is inmiddels een 1e levensbehoefte. Fysiek contact geven en ontvangen geeft een gevoel van veiligheid, geborgenheid, verbondenheid en het gevoel van waarde, dat je er toe doet, dat je gezien wordt.

Hierbij 8 tips om het gemis van fysiek contact te compenseren:

👐 besteed extra aandacht aan je (uiterlijke) verzorging. Gebruik een bodylotion. En wat dan nóg belangrijker is dat je daar de tijd voor neemt en dat met aandacht doet.

🛀 heb je een bad, maak daar gebruik van. Het geeft ontspanning. Maak een bad met magnesium en etherische oliën naar keuze. Of een bad met honing en etherische oliën. Is óók nog anti-bacterieel. Óf met room en etherische oliën. Dat verzacht de huid.

👃verdamp etherische oliën. Geuren worden vaak onderschat. Maar geuren brengt je per direct in contact met je fysieke en ook mentale/emotionele gesteldheid.
Gebruik hiervoor aardende oliën.

👣 loop thuis en in de tuin op blote voeten. Daarmee heb je direct fysiek contact met je lichaam

🌱 ga tuinieren, dit heeft ook een aardend effect.

😌 doe yoga, grondingsoefeningen.

👐 als gezin is het wat lastiger om aan social distance te doen. Knuffel en masseer elkaar. Juist door elkaar te masseren, verhoog je bij elkaar het gelukshormoon en vergroot je het immuunsysteem.

🍇 eet gezond, maar ook bewust, met aandacht en met liefde.  Hoe meer je mindfull eet, hoe eerder je voelt dat je maag vol zit. Door te eten leg je een bodem (lees gronden en aarden) in je fysieke lijf

En voor mijn massage cliënten: hou vol en heb geduld, gebruik je verstand en luister naar je lichaam.

Ervaar jij in deze corona periode nog onrust, onzekerheid, stress, spanning en angst? Laat mij je helpen en plan een  gratis inzicht gesprek

Ik help je om in mogelijkheden te denken, je vertrouwen te vergroten en moed te hebben te durven veranderen en te groeien, waardoor jij uiteindelijk meer rust van binnen gaat ervaren.

, , , , , , , , , ,
Vorig bericht
Een gratis cadeau voor jou
Volgend bericht
Inspirerende quote: hoofd en gevoel op 1 lijn

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu